Utorak, 23 Siječanj 2018 09:55

Badminton: Barbara Janičić zlatna u paru na turniru u Sloveniji

Međunarodni turnir za mlađe juniore (do 17 g.) u badmintonu održan je u Medvodama u Sloveniji od petka do nedjelja. Boje Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika branila je Barbara Janičić, koja je osvojila zlato u paru.
Turnir je održan organiziran u okviru BEC-a (Badminton Europe Circuit) i nastupilo je ukupno 68 igračica i igrača iz 8 zemalja.

U pojedinačnoj konkurenciji Barbara je u eliminacijskom dijelu ždrijeba ostvarila dvije pobjede, i to protiv Zale Žuran iz Slovenije i Julie Chmurovicove iz Slovačke, a onda je u četvrtfinalu bolja od nje bila Elizaveta Baranova iz Rusije.

U ženskim parovima Barbara je ostvarila odličan rezultat osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje. U paru sa Irom Misir iz Velike Gorice, prvo su pobijedile bugarski par Mihaela Chepishova / Cvetina Popivanova sa 2:0, zatim u polufinalu par Karoline Pottendirfer / Emily Wu iz Austrije sa 2:1, da bi u hrvatskom finalu bile bolje i od para Ira Martinuš / Dora Martinuš iz Zagreba rezultatom 2:1.

U mješovitim parovima Barbara je nastupila sa suigračem Bornom Vadljom iz Čakovca i zaustavljeni su odmah u prvom kolu od para Ilya Kim / Elizaveta Baranova iz Rusije koji su na kraju igrali u finalu.

Na istom mjestu je održan i Međunarodni turnir za podmladak (do 11/13/15 g.) pod nazivom 9th Medvode Forza Cup 2018, na kojem je nastupio Marko Janičić.

U konkurenciji igrača do 15 godina ukupno je bilo 46 igrača, podijeljenih u 12 grupa po do 4 igrača. Marko je u svojoj grupi ostvario jednu pobjedu i to protiv Marka Habera iz Slovenije, što uz poraze protiv Maja Babnika i Jake Perič Marovt također iz Slovenije nije bilo dovoljno za prolazak među 16 najboljih.

DPP