Četvrtak, 25 Siječanj 2018 18:16

Bilo bi to samo još jedno priopćenje da nije jednog detalja

Piše:

Bilo bi to još jedno u nizu priopćenja iz Dubrovačko – neretvanske županije koje mediji, pa tako i Dubrovnikpress.hr objavljuju, da nije u tom priopćenju, odnosno fotografijama koje su uz njega stigle na redakcijski mail, jedan detalj, detalj koji osvježi dan, detalj koji čini razliku od političara do političara i čovjeka do čovjeka, žene do žene.

Možda se jednom ugrizemo za jezik, tko će znati, no zamjenica župana Žaklina Marević na današnjem primanju učenika trećeg razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića, pokazala je da je drukčija od većine svojih kolega.

Iz raznoraznih PR ureda medijima svakodnevno stižu priopćenja kako je taj i taj političar primio tog i tog, a između ostalih nađu se i priopćenja o primanju djece, s raznim povodima.

Pa po čemu se to razlikuje današnje priopćenje o primanju zamjenice župana. Ma dovoljno je umjesto uobičajnih usiljenih i namještenih, na fotografijama primijetiti iskren osmijeh zamjenice župana, vidjeti kako u druženju s tom djecom ona uistinu uživa, vidjeti da joj nije teško odgovarati na njihova pitanja, vidjeti kako ih grli kao da su njena vlastita djeca i kako ih zabavlja.

Da, ovaj napis možda nekom izgleda patetičan, kome jest, neka je, puno je važnije da je uopće bilo povoda za učiniti ovu bilješku, a u nastavku pogledajte fotografije i pročitajte priopćenje:

„Zamjenica župana Žaklina Marević primila je u četvrtak u Palači Ranjina učenike trećeg razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića. Osim obilaska Ranjine, osamdesetak učenica i učenika iz razrednih odjeljenja A,B,C i E imali su priliku upoznati se s radom Županije, njezinim obuhvatom i specifičnostima, a većina ih je pokazala veliko znanje.

Zamjenica Marević rado je odgovarala na sve njihove upite, a vrijedi istaknuti i kako su učenici znali nabrojati sve gradove u županiji, a pojedini i koliko ima općina. Također, znali su i kako će Pelješki most spojiti dva razdvojena kraja naše županije. Na kraju prigodnog druženja počastili su se slatkišima i pozirali za zajedničku fotografiju.“ - piše u priopćenju.