Utorak, 14 Rujan 2021 12:00

Bivši igrači RKHM Dubrovnik osnovali novi klub

Bivši igrači RKHM Dubrovnik osnovali su novi klub u Župi dubrovačkoj, a koji se zove Ardiaei. Predsjednik kluba je Leo Brnin.

Kako navode u obavijesti koji su poslali medijima „klub je osnovan od strane deset mladih i ambicioznih ljudi, sve redom donedavnih rukometaša, kojima je rukomet dio života i koji imaju želju nastaviti raditi i igrati rukomet u cilju promicanja sporta i zdravih načina življenja”.

„Naš klub čine sve redom izvrsni, dokazani igrači. Nastupali smo u svim ligama hrvatskog rukometa, pa tako i u Premijer ligi po prvi put u povijesti Dubrovnika. Kroz sve te godine, skupili smo ogromno iskustvo i znanje te upijali savjete vrhunskih trenera koji su nas vodili ka najvećim uspjesima. Među nama ima igrača koji su završili igračku karijeru i već su vlasnici trenerskih licenci te se redovito usavršavaju kroz različite oblike seminara i tečajeva sa iskusnim stručnjacima. To nam daje garanciju u siguran i kvalitetan razvoj.” - naveli su.

Klub je, napominju, osnovan u Župi dubrovačkoj zbog velikog potencijala u razvijanju mlađih uzrasta.

Što se tiče imena, koje i nije baš pamtljivo, oni navode da su inspiraciju pronašli u Ardijejcima.

„Ardijejci su ilirsko pleme, poznati kao vješti i neustrašivi ratnici, moreplovci. Među prvima su naselili prostore današnje Župe dubrovačke.” - naveli su u dopisu.

dm