Srijeda, 30 Studeni 2022 15:46

BOŽIĆ U SVETOJ OBITELJI: Dubrovački zimski festival u Mokošici; glazba, radionice, predstave...

Program „Božić u Svetoj Obitelji“ novost je devetog izdanja Dubrovačkog zimskog festivala Program „Božić u Svetoj Obitelji“ novost je devetog izdanja Dubrovačkog zimskog festivala Foto: Grad Dubrovnik

Program „Božić u Svetoj Obitelji“ novost je devetog izdanja Dubrovačkog zimskog festivala. Program organizira Uduga mladih „Sveti Ivan Pavao II“ iz Mokošice uz potporu Župe Svete Obitelji iz Mokošice i Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Iznimno bogat i raznovrstan program odvijat će se na posebno uređenoj pozornici ispred Kluba mladih „Sveti Ivan Pavao II“ te u obližnjim klupskim prostorijama.

Program „Božić u Svetoj Obitelji“ otvorit će se 3. prosinca u 16 sati uz nastup tria „Laus“ i druženje mladih uz prigodnu glazbu.

Veliki obol programu „Božić u Svetoj Obitelji“ dala je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, koja će organizirati brojne radionice za djecu i mlade Mokošice, kao što su izrada božićnih ukrasa 3D olovkom, izrada predmeta s božićnim motivima pirografijom te papercraft radionice „Borovi i zvijezde od kartona“.

Uz nastup tria „Laus“ program „Božić u Svetoj Obitelji“ će upotpuniti i uljepšati Dječji zbor Dubrovnik kolendom Mokošici, Kulturno drušvo „Aster“ lutkarskom predstavom za djecu „Božićna jelka“ te Uduga mladih „Sveti Ivan Pavao II“ igrokazom „Priča o pravom Božiću“. U okviru programa održat će se i proslava blagdana Svete Obitelji uz nastup klape Ragusa Vecchia.

Poseban pečat programu „Božić u Svetoj Obitelji“ dat će poznata dubrovačka akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann, koja će voditi likovne radionice za djecu i mlade te prirediti završnu izložbu njihovih likovnih radova pod nazivom „Svjetlost svijeta“ na blagdan Sveta tri kralja.

dpp