Petak, 02 Veljača 2024 21:05

BRANKO BAČIĆ: VLADA PRATI SVE PROJEKTE OVOG GRADA

Piše:
Potpredsjednik Vlade Branko Bačić Potpredsjednik Vlade Branko Bačić Foto: DNŽ

Vazda je lijepo doći u ovaj grad, ali posebno je lijepo i ugodno doći za Festu svetog Vlaha jer je to ono doba u godini kad se najjače osjeća tradicija koju ovaj grad baštini. - kazao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dana Grada Dubrovnika i Festu svetoga Vlaha.

Osvrnuvši se na projekte koje je Grad Dubrovnik realizirao, Bačić je kazao kako je gotovo u svakom od njih i ruka Vlade.

- Vlada doista prati sve projekte ovoga grada. Tek je mjesec dana od Europskog prvenstva u vaterpolu. Obilježili smo završetak rekonstrukcije Lapadske obale. Bolje rečeno Obale generala Nojka Marinovića i čestitam što je donsena odluka da se taj važni projekt nazove po imenu legendarnog zapovjednika obrane Grada Dubrovnika koji je kao iznimno hrabar čovjek u najtežim trenucima ovog grada stao na čelo obrane. - rekao je Bačić.

Istaknuo je kako Vlada sudjeluje i u izgradnji doma za starije na Medarevu.

- Povijest tog doma bolje je u ovako svečanim trenucima ne spominjati, ali došao je trenutak kad ga zajedno možemo realizirati, gradimo zajedno školu u Mokošici, vrtić u Komolcu i veliki i važan projekt kao što je Aglomeracija gdje smo u potpunosti stali iza Grada, znajući da nema turizma bez takvih projekata.- kazao je te se osvrnuo na izgradnju autoceste.

- Završen je povijesni projekt spajanja juga s maticom državom, izgradnjom Pelješkog mosta riješili smo višestoljetnu odvojenost dva hrvatska dijela, ali ono što će nas približiti Hrvatskoj je izgradnja autoceste čija je izgradnja počela prije 22 godine. Čekamo dugo i strpljivo da autocesta dođe do Osojnika i Dubrovnika. Izdali smo lokacijsku dozvolu, a HAC je raspisao javnu nabavu za izviđača radova prve dvije dionice od Dola, odnosno od Stona do Osojnika ukupne vrijednosti 380 milijuna eura. Sredstva su osigurana i uvjeren sam da ćemo i taj projekt realizirati. U ovih 33 godine hrvatske državnosti niti jedna vlada nije pratila ovaj grad u svim njegovim projektima kao ova Vlada. O svim ostalim dijelovima Hrvatske brinemo jednakom pažnjom.- rekao je Bačić te najavio kako će za dva tjedna ponovo doći u Dubrovnik.

- Županu Nikoli Dobroslaviću uručit ću predmete kojim će on odlučivati o raspolaganju nekretninama Dubrovačko – neretvanske županije, osim na području Grada, kojima će upravljati dubrovački gradonačelnik jer u partnerskom odnosu prepoznajemo brojne projekte. - kazao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić.