Utorak, 22 Studeni 2022 20:00

Capor: Ne čudi projekt Arene, većina u Gradskom vijeću je interesna trgovačka koalicija

Piše:
Dubrovniku je potreban novi stadion, ali ne i megalomanski projekt u Lapadu Dubrovniku je potreban novi stadion, ali ne i megalomanski projekt u Lapadu Foto: Grad Dubrovnik

Hoće li Supernova dobiti projekt izgradnje Arene Dubrovnik – nogometnog igrališta sa shopping centrom i garažom ili će Grad Dubrovnik uputiti novi javni poziv investitorima, samo su neka od pitanja na koja bi vijećnici na sjednici Gradskog vijeća početkom prosinca trebali tražiti odgovore. Svakako, puno pitanja o realizaciji tog nepotrebnog megalomanskog projekta postavit će vijećnik SJG Đuro Capor, koji smatra kako se ovim projektom bez ikakvih ozbiljnih prethodnih studija i analiza samo ispunjavaju želje Frankovićevu koalicijskom partneru Peru Vićanu.

- Očito se nakon ovog završenog javnog poziva radilo o servisiranju interesa tvrtke Supernova, koja je na koncu jedina iskazatelj interesa za projekt izgradnje Arene u Lapadu i tu je očito gradska uprava s koalicijskim partnerima odrađivala posao za naručitelje, za Supernovu. - smatra Capor, koji će na sjednici imati puno pitanja za gradonačelnika o ovom projektu.

- Iz izvješća koje smo dobili mi vijećnici nije sasvim jasno hoće li se projekt dati Supernovi i ostaje za vidjeti u kojem će se smjeru on dalje razvijati. Sigurno će koalicijski partner Vićan upirati dalje da se na mjestu igrališta realizira shopping centar, a za nadati se da će biti dovoljno razuma da se upozori na loše strane tog projekta koje se istovaruju na leđa stanovnika Lapada. - rekao je Capor i dodao kako je prije upuštanja u takav projekt trebalo odraditi niz ozbiljnih predradnji, a što nije učinjeno, ali Capor dodaje kako ga to uopće ne čudi.

- Ni ova postojeća većina u Gradskom vijeću nije formirana kroz neki koalicijski sporazum čiji su ciljevi građanima poznati već se radi o interesnoj trgovačkoj koaliciji pa ne treba čuditi da se ovakvi projekti koje guraju rade bez ikakvih strateških i ozbiljnih razmatranja na razini prometnih ili urbanističkih studija. Ovdje je zapravo riječ o praćenju želja i nekakvih apetita koalicijskog partnera. - istaknuo je vijećnik SJG Đuro Capor.