Subota, 08 Svibanj 2021 13:03

Cijepe se turistički djelatnici, Dobroslavić i Franković optimistični oko sezone

Nastavljeno je organizirano cijepljenje turističkih djelatnika u Dubrovniku, a na punktu u dubrovačkoj sportskoj dvorani danas će se cijepiti oko 1500 osoba. Akcija cijepljenja djelatnika u turizmu krenula je prošli mjesec upravo iz Dubrovnika.

Punkt su danas obišli i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Situacija ide u dobrom smjeru, a cilj nam je dosegnuti 70 posto turističkog prometa iz turističke 2019. Brojka procijepljenih osoba se povećava čime se u prvom redu osigurava imunitet naših sugrađana, ali i stvaraju preduvjeti za sigurnu turističku sezonu. – naglasio je tom prigodom župan Dobroslavić.

- Danas cijepimo preko tisuću djelatnika u turizmu što je jaka poruka, posebno prema emitivnim tržištima, da će dolazak u Dubrovnik biti siguran jer će turisti biti u kontaktu s osobama koje su prethodno cijepljene. Veseli nas činjenica kako je Delta Airlines potvrdila let prema Dubrovniku, a već prije imamo potvrđen United Airlinesa. Ako gledamo ukupni broj sjedala trebali bi realizirati dolazak oko 40 tisuća putnika iz SAD-a što je veliki broj. Dubrovnik je posljednji put na ovaj način bio povezan sa SAD-om prije Domovinskog rata i zbog toga je ovaj uspjeh veći. Veseli nas činjenica da smo jučer dobili službenu obavijest da i KLM leti od lipnja do listopada iz Amsterdama za Dubrovnik. Inače izvrsne su najave letova. - rekao je prilikom obilaska dubrovački gradonačelnik Mato Franković.
 
Kazao je i kako je vidljiv početak oporavka turizma te izrazio optimizam vezano za nadolazeću turističku sezonu.

- Na važnom nam britanskom tržištu trenutačno smo u „narančastoj zoni”, a s obzirom da je epidemiološka situacija svakim danom sve bolja možemo očekivati pozitivne pomake i u tom smislu. Uz uvjet da se ljudi cijepe, vjerujem da ćemo u idućih 20-ak dana kao zemlja doći u zelenu zonu. Trendovi su za sada dobri, u Dubrovniku već boravi dio turista koji dolaze putem osam međunarodnih linija. Gosti se osjećaju sigurno, brojke su sve manje i optimistični smo što se tiče nadolazeće turističke sezone. - rekao je gradonačelnik Franković.

dpp