Subota, 21 Listopad 2017 21:44
Good Food Festival: Specijaliteti Priske Thuring uz pjesmu Zorice Kondže
Piše: DPP
U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u sklopu Good Food Festivala, Dubrovkinje i Dubrovčani večeras su mogli uživati u specijalitetima kanadske kuharice Priske Thuring. Ona je svoje delicije predstavila u restoranu Kantenari u Sunset Beachu, u Uvali Lapad. Radi se o Kanađanki sa zagrebačkom adresom, koja je svoju hrvatsku karijeru započela 2005. godine upravo u Dubrovniku. Odrasla je u Kanadi gdje je kuhala uz mamu, još kao dijete, a školovala se u Švicarskoj. Životni…
Good Food Festival bliži se velikoj završnici, a četvrti dan, nedjelja 22. listopada, donosi zanimljive programe koji uključuju radionicu sakupljanja jestivog bilja u organizaciji Udruge za očuvanje sela, baštine i lijepih običaja „Škola" Majkovi. Potom će uslijediti radionica pripremanja prikala u Udruzi Deša. Tradicionalna "Dubrovačka trpeza" događaja je koji iz godine u godinu ispuni Stradun, a njezin humanitarni karakter dio je te tradicije. Najuspješnija hrvatska gastro blogerica Maja Brekalo održat će još jednu radionicu pod…
Subota, 21 Listopad 2017 11:59
Tradicija i suvremenost drugog dana Good Food Festivala 2017.
Piše: DPP
Raznovrstan program Good Food Festivala nastavio se i drugi dan koji je bio spoj tradicije i suvremenosti. Od radionica u Deši i u TIC - u Pile, pod vodstvom članice Udruge Deša, gastro stručnjakinje Jadranke Ničetić, Cordon Bleu slastičarke Lucije Tomašić te certificirane veganske kuharice i stručnjakinje za zdravu prehranu Tereze Poljanić pa do večere s chefom Ivanom Pažaninom, sva događanja i ovog dana bila su iznimno dobro posjećena. To je pokazatelj kako se baština…
Petak, 20 Listopad 2017 21:24
Kuhar Ivan Pažanin Dubrovčanima predstavio svoj "pijat s pričom"
Piše: DPP
Kruna programa drugog dana Good Food Festivala održana je večeras u restoranu Porat. Naime, splitski kuhar Ivan Pažanin tom prilikom skuhao je svoje specijalitete, a u kojima su gosti tako mogli uživati. Pažanin se školovao u Splitu, s 18 godina radio na ledolomcu, puno putovao, učio i kušao specijalitete brojnih svjetskih kuhinja, a sad je priznat hrvatski kuhar, koji često ističe da "pijat treba imati priču". U njegovom pijatu s pričom, posjetitelji festivala mogli su…
Petak, 20 Listopad 2017 20:49
Good Food: Sjajne gastronomske priče na festivalskom programu
Piše: DPP
Treći dan Good Food Festivala u subotu prepun je događanja koja uključuju radionicu berbe maginja i kuhanja marmelade u Majkovima, potom radionicu pripreme klašuna u Udruzi Deša te stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik u suradnji s Domom Marina Držića. Toga dana gastroblogerica Maje Brekalo održat će radionicu pod nazivom ''Zdravo i fino s Majom'', a prezentirat će se i tradicionalna jela i vina s otoka Krka. Tu su i priča o Lekri -…
Od krupnih i cijenjenijih riba našeg mora u njegovom južnom dijelu pagar je česta lovina. Kao i na ostalim dijelovima Jadrana tu ga udičari skoro isključivo love iz plovila, ali kao nigdje drugdje pagra je tu moguće vrlo uspješno loviti i s obale. Naime, taj dio Jadrana je područje s najviše obale uz koju obitava pagar - onom koja se naglo ruši u dubinu s nekakvih desetak metara u samom kraju pa na tridesetak metara…
Prvi dan Good Food Festivala Dubrovnik 2017. okupio je brojne Dubrovčane i njihove goste, a uspješan početak četvrtog izdanja festivala obećaje veliku posjećenost i u sljedećim danima te uspješan nastavak svih festivalskih programa! Okusi i mirisi prvog dana festivala najbolji su poziv i na ostala događanja koja sve posjetitelje tek očekuju! Program festivala je počeo radionicom pripreme Stonske torte u Udruzi Deša. Izvorno, renesansno slatko jelo ovoga kraja i danas nalazi mjesto na dubrovačkim trpezama,…
Good Food Festival osim gastronomskog, enološkog te edukativnog karaktera, ima i osobito značajan humanitarni karakter. Prihod od Dubrovačke trpeze koja će se održati u nedjelju 22. listopada točno u podne, namijenjen je za Udrugu Poseban prijatelj - ''Sigurno do odredišta'' i Udrugu za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Klub korisnika pasa vodiča Dubrovnik. Također, cjelokupni prihod gala večere ''Rixos Davos'', koja predstavlja veliku završnicu festivala u nedjelju, s početkom u 19 sati u hotelu Rixos…
Četvrtak, 19 Listopad 2017 21:29
Good Food Festival: Večer u znaku slavonskih specijaliteta i tamburica
Piše: DPP
U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u sklopu Good Food Festivala, koji traje do nedjelje, gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije održana je u restoranu Mimoza. Osim delicija slavonske kuhinje poput kulena, čvaraka i drugih specijaliteta, večeras je nastupio i tamburaški sastav Zagorska mornarica. Nazočne je pozdravila direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić, a prezentaciju o slavonskoj kuhinji održala je direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak, koja se zahvalila na domaćinima na prilici da se u…
Četvrtak, 19 Listopad 2017 18:56
Drugi dan Good Food Festivala: Dubrovnik s okusom prošlosti i sadašnjosti
Piše: DPP
Drugi dan Good Food Festivala u petak donosi raznovrstan program koji uključuje radionicu pripreme hrostula u Udruzi Deša, potom radionicu pripreme zaboravljenog dubrovačkog kolača Manđarice koju će održati gastro stručnjakinja Jadranka Ničetić i Cordon Bleu slastičarka Lucija Tomašić. Certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić održat će prvu po redu radionicu pod nazivom ''Zdravo Tereza'' koja će biti posvećena pripremanju vegetarijanskog bruncha ili večere. Vrhunac programa drugog festivalskog dana je Večera sa…
Vaterpolisti Juga doznali su imena svih protivnika u skupini A Lige prvaka. Već otprije zna se kako su uz Jug u ovoj skupini Olympiacos, Barceloneta, Partizan, Dinamo iz Moskve i Hannover, a nakon dodatnih kvalifikacija pridružili su im se Brescia i mađarski OSC. Uz OSC i Bresciu u skupini A, u dodatnim kvalifikacijama mjesto u skupini B izborili su Jadran Carine i Sabadell. Jug prvi susret u novoj sezoni Lige prvaka igra igra u Moskvi,…
Brojne radionice pripreme kako tradicionalnih, tako i modernih jela dio su bogatog programa ovogodišnjeg Good Food Festivala. Svoje prvo predstavljanje festivalskoj publici imat će certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić dvjema radionicama naziva ''Zdravo Tereza''. Dubrovačka gastro stručnjakinja Jadranka Ničetić i Cordon Bleu slastičarka Lucija Tomašić održat će radionicu pripreme Manđarice - zaboravljenog kolača ovih krajeva. Prvi put će se na Good Food Festivalu predstaviti najuspješnija hrvatska gastro blogerica Maja Brekalo…
Srijeda, 18 Listopad 2017 11:50
Raznovrsnost okusa i doživljaja sva četiri dana Good Food Festivala
Piše: DPP
Program Good Food Festivala uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri festivalska dana: Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza, Poslijepodnevni čaj u Hotelu Hilton, gastro ture ''Sights & Bites'', posebnu festivalsku ponudu slastica, vinokušnje ''In vino veritas'' te posebne menije od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana. Ova raznovrsnost okusa i doživljaja nudi ponešto za svakog posjetitelja dubrovačkog gurmanskog festivala! Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda…
Srijeda, 18 Listopad 2017 11:39
U Matici iseljenika predstavljeni udžbenik „Hrvatski u srcu“ i Dani blatske lumblije; donosimo i recept
Piše: DPP
U Hrvatskoj matici iseljenika podružnica Dubrovnik upriličeno je predstavljanje udžbenika i radne bilježnice “Hrvatski u srcu – udžbenik za hrvatsku nastavu u inozemstvu od 1. do 4. razreda osnovne škole” autorice Dijane Ančić u izdanju Školske knjige i najava 6. Dana blatske lumblije, manifestacije koja se već treću godinu najavljuje i prezentira u Dubrovniku. Kao domaćin svima prisutnima se obratila Maja Mozara, voditeljica HMI podružnica Dubrovnik koja je izrazila zadovoljstvo nastavkom dosadašnje dobre suradnje s…
Utorak, 17 Listopad 2017 12:53
Gulozan program prvog dana dubrovačkog gastronomskog festivala
Piše: DPP
Zanimljivim i bogatim programom u četvrtak počinje četvrto izdanje Good Food Festivala Dubrovnik 2017., manifestacije koja je svojim dosadašnjim izdanjima osvojila i strane i domaće posjetitelje. Sada već dobro poznati festival spoj je tradicionalne i moderne kuhinje, a ovogodišnji program počinje Dešinom radionicom pripremanja Stonske torte u Lazaretima. Humanitarna udruga Deša kao i prethodnih godina, organizira niz radionica pripremanja tradicionalnih slastica. Prvog dana ovogodišnjeg festivalskog programa s početkom u 10 sati u Lazaretima pripremat će…
Dubrovčani su s osvojenom 21 medaljom (11 u pojedinačnim i 10 u parskim konkurencijama) bili najbolji na Trećem kolu Dalmatinske lige 2017. u badmintonu, koje je održano jučer u Makarskoj. Ukupno je sudjelovalo 37 natjecatelja iz Zadra, Makarske i Dubrovnika. Igračice i igrači Badmintonskog kluba Aedium pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana su ostvarili sljedeće rezultate: Patrik Karamatić (1.mj.), Patrik Konjuh (2.mj.), Niko Šumić (3.mj.), Davor Makivić (4.mj.) – pojedinačno do 11 g.…
Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor vrši upise novih članova u mlađim kategorijama. Svi budući mladi sportaši koji žele trenirati sport koji će ih razvijati ne samo fizički, već i na emocionalnoj razini brzog razmišljanja, a pohađaju od 1. do 3. razreda osnovne škole (2008.-2010.godište) mogu se javiti ponedjeljkom, srijedom i petkom u D dvorani sportske dvorane Gospino polje ili na mobitel treneru Jošku Martinoviću (095/836-4488). Članarina za sve naše male sportaše je besplatna. Inače, STK Libertas…
Član Judo kluba Konavle Cavtat Fran Obradović osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 38 kilograma, u uzrastu do 16 godina, koje je održano u Splitu. Obradović je do ovog uspjeha došao pod vodstvom trenera Matka Klarića. „Čestitke Franu i njegovom treneru na izvrsnom uspjehu.“ - napisali su iz JK Konavle Cavtat. DPP