Srijeda, 27 Rujan 2023 14:44

DANI ASTRONOMIJE: ORGANIZIRANO PROMATRANJE MJESECA, PLANETA I SUNCA

DANI ASTRONOMIJE: ORGANIZIRANO PROMATRANJE MJESECA, PLANETA I SUNCA Foto: ZTK

U organizaciji Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko - neretvanske županije te Hrvatskog astronomskog saveza obilježit će se Svjetski tjedan svemira.

U srijedu, 4. listopada započinju Dani astronomije, a do 6. listopada bit će Organizirana promatranja Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli, radionica o Suncu te Mala škola astronomije u Centru za mlade Dubrovnik uz promatranje Sunca, Jupitera i Saturna. Cijeli program vodit će glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević.

U srijedu, 4. listopada od 20 do 22 sata održat će se javno promatranje Mjeseca, Jupitera i Saturna teleskopima na Porporeli, dok će se dnevno promatranje Sunca održati na istom mjestu u petak od 10 do 12 sati.

Mala škola astronomije odvijat će se u četvrtak, 5. listopada od 18 do 20 sati i petak 6. listopada od 15 do 17 sati u Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je Učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.

U četvrtak, 5. listopada od 15 do 17 sati održat će se radionica o Suncu (također za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda, u Centru za mlade Dubrovnik).

Broj mjesta na radionici o Suncu i Maloj školi astronomije je ograničen te se potrebno prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/astro-prijave/.

Zajednica tehničke kulture