Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 18:11

Donacijama vjernika nabavljena tri uređaja za praćenje trudnoće; biskup Glasnović posjetio OB Dubrovnik

Donacijama vjernika nabavljena tri uređaja za praćenje trudnoće; biskup Glasnović posjetio OB Dubrovnik Foto: Dubrovačka biskupija

U akciji u župama i crkvama vjernici Dubrovačke biskupije kroz marijanski mjesec listopad prikupljeno je 152 tisuće kuna za nabavu tri uređaja Općoj bolnici Dubrovnik za kvalitetno praćenje trudnoće. Tim povodom ginekološki odjel dubrovačke bolnice posjetio je danas i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Riječ je o uređajima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Dubrovačka bolnica bila je manjku takvih uređaja koji se svakodnevno koriste, a time i troše, te njihov broj nije bio dovoljna za nadzor svih trudnica. Jedan od novonabavljenih uređaja služi i za praćenje blizanačke trudnoće.

Ističući kako je danas blagdan Gospe od Zdravlja, biskup Glasnović je naglasio:

- Život je najveći dar, a tek poslije dolazi zdravlje. Demografija je najvažnija tema za naše društvo i za Crkvu. Ovim smo se u zahvalnosti solidarizirali, uvijek na poticaj činiti dobro. - rekao je biskup Glasnović.

Zahvalivši se na donaciji ravnatelj dubrovačke Opće bolnice je rekao kako se bez nabavljenih uređaja ne može svakodnevno raditi s trudnicama.

- Ovo je u današnja vremena svakako pozitivna tema. Najvažnije je da svi podržavamo život. - rekao je Bekić.

U predvorju ginekološkog odjela liječnik Zoran Tešanović s kolegom i sestrama pokazao je jedan od aparata i objasnio njegovo djelovanje. Biskup je potom obišao odjel, kratko se susrećući s rodiljama i novorođenim bebama te osobljem odjela. U bolničkoj kapelici Gospe od Zdravlja u koncelebraciji s bolničkim kapelanom don Miroslavom Karatovićem i pomoćnim kapelanom don Jurom Paponja biskup Glasnovič predslavio je euharistiju preporučivši Gospi liječnike, sestre, tehničare i ostalo bolničko osoblje. U molitve je također uključio sve one koji su svojim darom sudjelovali u nabavi triju uređaja za ginekološki odjel Opće bolnice Dubrovnik.

dpp