Srijeda, 24 Siječanj 2018 22:50

Dramatično na Skupštini AK Dubrovnik, nova predsjednica Ana Perović-Alamat i zaplakala

Piše:

Nakon što je na Izbornoj skupštini održanoj u petak za predsjednika izabran Đuro Musladin, danas je Izbornu skupštinu održala druga "struja" AK Dubrovnik te je za predsjednicu izabrana Ana Perović-Alamat, koja je govoreći o svom programu i zaplakala. Inače, ona je bila i jedini kandidat. Naime, kandidaturu je istaknuo i Ante Živković, ali je nakon svog izlaganja istu i povukao, zaključivši kako je Perović-Alamat najbolji izbor za klub.

Raspuštena su danas i sva tijela kluba te su izabrani članovi Izvršnog, Nadzornog i Stegovnog odbora. No, bliži li se previranjima u AK Dubrovnik kraj? Naime, tek sad predstoji pravna borba za dokazati čija je skupština legalna.

A današnji skupštinari smatraju da je Izborna skupština Musladina nelegalna. Ustvrdili su da Musladin Skupštinu sazvao ilegalno te da je to mogla samo tajnica Marina Majić, koju je za isto opunomoćio donedavni predsjednik Ljubomir Medaković, koji je dao ostavku u studenome. O događanjima koji su prethodili ovoj Skupštini portal Dubrovnikpress.hr je prvi pisao, a o čemu možete više pročitati OVDJE. Inače, Musladina se moglo vidjeti u obližnjem restoranu prije početka Skupštine, no istoj nije nazočio.

ŠTO SAD?

Članovi Skupštine koja je održana danas kazali su da je Musladin na svoju Skupštinu pozvao članove koje je on nedavno učlanio. No, što sada nakon što su u sedam dana održane dvije skupštine na kojima su izabrana dva predsjednika?
atletikaskupstinaProcedura je takva da sad zapisnik sa Skupštine ide Uredu državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije, koji će morati odlučiti čija je skupština legalna, ova na kojoj je izabrana Ana Perović-Alamat ili ona na kojoj je izabran Đuro Musladin. No, kako je tu moguće uložiti i žalbe, očito bi stvar mogla ići i do daljnjih instanci, poput Upravnog suda.

Također, više o toj temi za portal Dubrovnikpress.hr je odgovorila donedavna predsjednica Nadzornog odbora AK Dubrovnik Dalija Milić Kralj, koju je na ovoj funkciji danas zamijenila Mirjana Radovanović.
dmilickralj- Nismo nikad mislili da ćemo se naći u takvoj situaciji. Mi ćemo poduzeti zakonske mjere. Ne mislimo da će se Musladin sam povući. Očito situacija nije normalna. Meni je žao što je do toga uopće došlo, ali mi jednostavno smo morali djelovati na sve te prozivke. - rekla je Milić Kralj.

Svoje mišljenje o situaciji za portal Dubrovnikpress.hr iznijela je i novoizabrana predsjednica Perović-Alamat.
- Smatram da je ova skupština legalna. Ona prije nije bila legalna niti po statutu niti po zakonu. Večeras su se okupili roditelji i članovi kluba. Sad treba ići dalje. Gledat ćemo sve to riješiti na jedan normalan i miran način. - riječi su Ane Perović-Alamat.

LJUBOJEVIĆ KABIĆ: TRPIM MOBBING!

Trenerica Daria Ljubojević Kabić emotivno je o cijeloj situaciji govorila na Skupštini.
dljubojevic- Zadnjih tjedan dana me proganjaju! Zove me Đuro Musladin i daje mi novinara na telefon da se ja javljam. Ne mogu vjerovati! Imam mobbing na poslu! Ne mogu to psihički izdržati. Imala sam ogromnu prometnu nesreću 2010. godine, ozlijeđena mi je kralježnica. Prema ljubavi ka AK Dubrovnik sam tu. Ima dana kad s tabletama dođem na trening. Ali, ovo ne mogu podnijeti. Ovo je strašno! - rekla je Ljubojević Kabić.

MILIĆ KRALJ: MUSLADIN JE BIO DUŽAN PRIJAVITI NEKE RADNJE AKO IH JE SMATRAO NELEGALNIMA

Člana Skupštine Ruđera Boškovića je zanimalo kako je Musladin mogao dobiti podršku Dubrovačkog saveza sportova, a koju je naveo u svom priopćenju za javnost. Odgovorila mu je Dalija Milić Kralj.
- Mi smo kao NO zaključili da oni nisu imali pravne osnove. Mi idemo dalje. Kao bivši članovi NO podnijet ćemo pravnu tužbu. To je moralno u redu. Mi smo svi radili na dobrovoljnoj bazi i nismo zaslužili da nas se ovako tretira. Musladin je bio u Izvršnom odboru zadnjih godinu i pol dana. Bio je dužan prijaviti neke radnje ako ih je smatrao nelegalnima. Mi bi djelovali sukladno tome. On ništa nije prijavio. Kad je tražio knjigu članova od Marine Majić, lijepo je napisao da njega financijsko izvješće ne zanima. - navela je Milić Kralj.

"GOSPARA MUSLADINA POTJERATI S ATLETSKE STAZE"

Za vrijeme Skupštine situaciju je komentirala i Eli Radić. Govorila je kako je prva Skupština održana po "partijskoj liniji". Dodala je "kako se svatko u Gradu može proglasiti predsjednikom nekog sportskog kluba jer ga je to volja".
elirsadicRekla je i da se "gosparu Musladinu zabrani pristup na atletsku stazu". Poneki članovi su se našalili i da postoji šansa za treću Skupštinu.

Što se tiče novih tijela kluba, u Izvršni odbor izabrani su Ante Živković, Sandra Bender, Kornelija Bačić Marić, Branka Radovanović, Ksenija Marijanović, Ivo Dragić, Krešimir Cvjetanović, Dijana Urlić Obuljen, Jelena Butijer i Daria Milić Kralj. Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Mirjana Radovanović, a kao članovi izabrani su Romana Antunović i Stijepo Ljubimir. U Stegovni odbor izabrani su Tea Đurović, Zoran Gašić i Boris Bukvić. Za njihove zamjenike izabrani su Vlaho Kralj, Tanja Perović Ljepava i Boro Mandušić.

PEROVIĆ ALAMAT: AK DUBROVNIK ĆE FUNKCIONIRATI KAKO JE FUNKCIONIRAO

Više o sportskom aspektu priče, koji je nažalost pao u drugi plan, odnosno o svojim planovima na čelu kluba, za portal Dubrovnikpress.hr rekla je Ana Perović-Alamat.
aperovicalamat11- AK Dubrovnik će funkcionirati kako je funkcionirao. Djeca će ići na sva planirana natjecanja. Trudit ćemo se da toga bude što više, što ovisi i o spremnosti djece. Klub je bio i do sad u dobrom smjeru. Pod broj jedan ići će se na sportske pripreme koje su se ove godine propustile zbog cijele situacije. Stručni tim trenera će se i dalje usavršavati. I radit ćemo da se počne s treninzima i da klub nastavi kao i do sada. - objasnila je Perović-Alamat.

Što na sve govori Đuro Musladin možete pročitati OVDJE.

Pogledajte i video prilog Dkanala sa skupštine na kojoj je za predsjednicu izabrana Ana Perović-Alamat.
[youtube url="https://youtu.be/ouLeS9FTZTs"]

[youtube url="

"]