Nedjelja, 11 Prosinac 2022 00:37

Dubrovački Lionsi podržali Udrugu Slatki život

Zajdnička uspomena članova Lions kluba i Slatkog života Zajdnička uspomena članova Lions kluba i Slatkog života Foto: Lions klub Sveti Vlaho

Lions klub Sveti Vlaho darovao je Udrugu Slatki život s paketom markera za mjerenje šećera u krvi te jednu obitelj njihovih članova s donacijom od pet tisuća kuna i paketom zdravih slatkih namirnica za djecu.

Predsjednica Lions kluba Sveti Vlaho Luce Serdarević predala je jučer predsjednici Udruge Slatki život Maris Jakobušić donaciju, paket trakica koje služe za mjerenje razine šećera u krvi što je oboljelima od dijabetesa „potrošni" materijal, dok je u dogovoru s udrugom, pet tisuća kuna uplaćeno na račun jedne potrebite obitelji čije je dijete dijabetičar.

- Obitelji djece s dijabetesom moraju prevladati brojne poteškoće i moraju brinuti o svojoj djeci stalno, i danju i noću, dok spavaju. I tako sve dok oni ne odrastu i preuzmu te obveze i brigu o sebi. Zahvaljujemo se na donaciji i na tome što ste u nama prepoznali udrugu koja se brine o svom članstvu – istaknula je Maris Jakobušić.

- Nismo Udruga koja ima neograničene financijske mogućnosti, financiramo se od svojih članarina i prihoda koji ostvarimo humanitarnim akcijama, ali smo svjesni da je svaki iznos veći kad se daje sa srcem i od srca. Kao što mi radimo danas. – rekla je Luce Serdarević, najavivši tradicionalnu božićnu akciju „Srce pod povećalom" koja će se ove godine održati 16. i 17. prosinca u jutarnjim satima ispred RK „Srđ".

Dubrovčani su već navikli da tada mogu kupiti vino koje doniraju vinari i slatkiše te dekoracije koje naprave članovi LC Sveti Vlaho.

dpp