Subota, 03 Veljača 2024 14:18

Foto / MISU UZ FESTU PREDVODIO ZADARSKI NADBISKUP MILAN ZGRABLIĆ

Foto / MISU UZ FESTU PREDVODIO ZADARSKI NADBISKUP MILAN ZGRABLIĆ Foto: Tea Kuzek Marević / Dubrovačka biskupija

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić predvodio je danas svečano pontifikalno euharistijsko slavlje svetkovine Sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovačke biskupije i grada Dubrovnika, ispred katedrale Gospe Velike, a na misi je sudjelovao veliki broj domaćih vjernika i hodočasnika sa svih strana.

Dubrovački biskup Roko Glasnović pozdravio je sve okupljene i čestitao svima koji slave imendan. U misi u molitvama, rekao je biskup, na poseban način su prisutne sve naše obitelji, osobe s različitim životnim teškoćama, bolesne, nemoćne i osamljene. Upravo takvim osobama Isus je bio blizu. „Ne bojte se, niste sami. Krist traži baš vas, suosjeća s vama, uvijek je blizu ljudske patnje. Svakog prima otvorenih ruku i otvorenog srca koje je milosrdno i ima smilovanja za svakog čovjeka“, poručio je dubrovački biskup. Naglasio je i ljepotu molitve Očenaša koja nas sve povezuje i čini braćom i sestrama.

Nadbiskup Zgrablić u propovijedi je govorio o intenziviranju molitve u kontekstu nedavno otvorene Godine molitve za cijelu Crkvu ususret Jubileju 2025. te promišljao o ulozi molitve u životu sv. Vlaha kao i današnjih obitelji i vjernika.

dpp