Utorak, 03 Svibanj 2022 14:38

FOTO / Primanje u Medžlisu Islamske zajednice Dubrovnik uz Ramazanski bajram

Primanje u Medžlisu Islamske zajednice u Dubrovniku Primanje u Medžlisu Islamske zajednice u Dubrovniku Foto: Dubrovačka biskupija i DNŽ

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Dubrovnik danas je upriličeno primanje u povodu Ramazanskog bajrama. Dubrovački imam Salkan efendija Herić pozdravio je sve okupljene u ovom velikom i radosnom danu i poželio im mir.

- Post u mjesecu Ramazana nudi čovjeku jedinstveni duhovni oporavak. – izjavio je Salkan efendija Herić dodavši kako vjeruje da su kršćani kroz korizmenu post, baš kao i muslimani kroz post u Ramazanu, molili za mir u duši svakog čovjeka, te za sreću i sigurnost svih ljudi.

Imam Medžlisa Islamske zajednice u Dubrovniku Salkan efendija Herić izrazio je radost što je s islamskim vjernicima ovom prigodom prvi put i biskup Roko Glasnović te da se nada dobroj suradnji kao što su je islamski vjernici imali i s prijašnjim dubrovačkim biskupima.

- Proroku ne može nestati riječi niti svećeniku blagoslova. U postu, kao i u drugim stupovima islama, spajaju se na jedan način božansko i ljudsko, nebesko sa zemaljskim. Čovjek se nabolje ostvaruje služeći Bogu i bližnjima, darujući se drugima što nije lako, a post jača osobe na tom putu. Neka taj post donese blagoslov svima nama, posebno vama i vašim obiteljima za ovaj blagdan. - rekao je biskup Glasnović.

Na primanju je bio i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić koji je ovom prigodom kazao:
- Drago mi je što smo se nakon dvije godine pandemije našli uživo i što su danas ovdje pripadnici svih vjerskih zajednica jer to potvrđuje dobre odnose između vjerskih zajednica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Upravo vi ste primjer razumijevanja i tolerancije, a naši prostori imaju povijesnu tradiciju uvažavanja i prihvaćanja različitosti. - izjavio je župan Dobroslavić.

Okupljene su pozdravili i uputili im čestitke i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, biskup dubrovački Roko Glasnović i paroh Srpske pravoslavne crkvene općine u Dubrovniku protojerej stavrofor Stevo Kovačević, a dobrodošlicu gostima je uputio predsjednik Islamske zajednice u Dubrovniku Fehim Vukotić.

dm