Nedjelja, 24 Travanj 2022 14:18

FOTO / Uz DSO u Dvoru sedam dirigenata; sjajna atmosfera

FOTO / Uz DSO u Dvoru sedam dirigenata; sjajna atmosfera Foto: Oleg Tošović

Na završnom koncertu 10. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja „Lovro pl. Matačić“ uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupilo je sinoć u Kneževom dvoru u Dubrovniku sedam dirigenata iz cijelog svijeta. Ovi dirigenti iz Italije, Austrije, Španjolske, SAD-a, Koreje, Kine i Španjolske su pod budnim okom mentora, maestra Uroša Lajovica pokazali svoja dirigentska znanja stečena tijekom seminara.

Repertoar s djelima W. A. Mozarta i I. Stravinskog oduševio je prepun Dvor publike koja se očigledno zaželjela koncerata, Dvora i života bez restriktivnih mjera.

Po završetku koncerta, organizatori i maestro Lajovic rekli su nekoliko prigodnih riječi, a sudionicima seminara uručene su diplome i ruže. Uz veliki pljesak napustili su pozornicu, a brojni gosti iz publike čestitali su Orkestru na sjajnoj izvedbi.

Orkestar najavljuje otvaranje glazbeno ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće čiji će se prvi koncert održati u petak, 29. travnja u 20 sati u Kneževom dvoru. Uz Dubrovački simfonijski orkestar i maestra Tarduea, šefa dirigenta nastupa i koncertmajstorica DSO-a, Mirabai Weismehl Rosenfeld.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019