Srijeda, 11 Siječanj 2023 14:14

FOTO / VIDEO Na Karasovićima pronađeno više od 11 kg heroina; uhićena dvojica krijumčara

FOTO / VIDEO Na Karasovićima pronađeno više od 11 kg heroina; uhićena dvojica krijumčara Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Policija je jučer na MCGP Karsovići uz pomoć psa za detekciju droga Hunta pronašla preko 11 kilograma heroina, a dvoje Albanaca koji su pokušali heroin prevesti preko granice uhićeni su.

„Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići jučer, 10. siječnja oko 11:30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije. Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.” - navodi danas u priopćenju Policijska uprava dubrovačko – neretvanska.

droga heroin karasovici 110123

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11,035 kg heroina. Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište.

„Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana. Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine, policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište. Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg.” - pišu danas iz PU dubrovačko – neretvanske.

dm

Video sadržaj