Srijeda, 27 Listopad 2021 11:12

Franković o kupovini TUP -a: Nećemo reći hop prije nego skočimo

Piše:

Istina je, Grad je putem UTD Raguse poslao pismo namjere TUP -u, kazao je gradonačelnik Mato Frankovć, odgovarajući na vijećničko pitanje Ivana Maslaća (HDZ) ide li Grad u kupnju društva TUP.

- Imali smo sastanak na kojem smo iskazali interes za kupnju društva, neobvezujući interes. Napravit ćemo prethodno dubinsku analizu da vidimo što to košta deset milijuna eura i koja su prava i obveze društva i koji su benefiti po Grad. Nama je iznimno interesantno zemljište u Komolcu, 14 tisuća kvadrata rješava sve probleme skladišta za grad i ustanove u kulturi koje su podstanari u brojnim objektima, a centralni dio TUP -a u Gružu treba osmisliti. - rekao je Franković.

Franković je i dodao kako je prostor TUP -a iznimno važan i zbog daljnjeg razvoja Luke Dubrovnik.

Naglasio je kako je za kupnju TUP-a važan politički konsenzus na Gradskom vijeću.

- Nećemo reći hop prije nego skočimo i nećemo se na ništa odlučiti prije financijske i pravne analize. Veliki je to iznos i treba sagledati pluseve i minuse da zajedno donesemo odluku. Ja kao skupština mogu donijet odluku o kupnji, ali mislim da je važno da odluku o kupnji društva TUP raspravimo na Gradskom vijeću i dobijemo politički konsenzus sa što većim brojem ruku. - rekao je Franković.