Srijeda, 26 Svibanj 2021 08:00

Franković: Očekujem početak projekta izgradnje garaže u Zlatnom potoku

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković jučer je obišao Gradski kotar Ploče iza Grada.

„Sa stanovnicima smo prošli kroz ulice u kojima se mogu napraviti dodatna poboljšanja, posebno u ulici Bruna Bušića koja se može dodatno proširiti kako bi se osigurao veći broj parking mjesta te neometano prometovanje. Prethodno je već jedan dio ulice asfaltiran i osvijetljen novom javnom rasvjetom.” - naveo je Franković.

„Također, obišli smo predio Zlatnog potoka, a kojeg u što skorije vrijeme planiramo povezati spojem ceste s Ulicom Druge Dalmatinske brigade kako bi osigurali lakšu komunikaciju unutar samog naselja. Zadovoljstvo nam je što smo nedavnim proširenjem parking mjesta u Zlatnom potoku osigurali vidljivo manji broj automobila na ulici.” - napisao je gradonačelnik.

„No, konačno rješenje prometa u mirovanju Zlatnog potoka jest u izgradnji garaže na mjestu postojećeg igrališta, a za koju smo već izradili idejno rješenje koje predviđa novo igralište na krovu garaže. Očekujemo kako ćemo nakon završetka drugog kruga izbora u suradnji s predstavnicima Gradskog kotara Ploče iza Grada započeti s realizacijom projekta garaže, a za koju smo sigurni kako može biti izgrađena u narednom dvogodišnjem periodu.” - zaključio je Franković.

dpp