Petak, 09 Travanj 2021 20:30

Franković odgovorio Vlahušiću: Vratit ćemo i milijune za mikroasfalt

Gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu odgovorio je danas na prozivke bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, odnosno kandidata za gradonačelnika liste „Dubrovnik, naš Grad”, koji je na konferenciji za novinare kazao kako je aktualni gradonačelnik „gurnuo Dubrovnik u kreditni ponor”.

„Prozivaju nas za podizanje kredita... U teškim vremenima treba znati kako gospodariti novcem. U trenutcima kada su izostali prihodi ne samo u Gradu nego i u cijelom svijetu bilo se potrebno zadužiti s ciljem da istovremeno rasteretimo gospodarstvenike i pomognemo socijalno ugrožene. Međutim, istovremeno treba imati plan i kako vratiti taj novac.” - napisao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.
„Svaka lipa kredita u mom mandatu je utrošena u projekte jasno, vidljivo i transparentno. Uskoro ćemo predstaviti program za naredno četverogodišnje razdoblje s posebnim osvrtom na ulaganja koja planiramo u iznosu od četiri milijarde kuna. Ni jedna jedina lipa se neće trošiti iz gradskih novaca, pokazali smo da znamo koristiti europska sredstva.” - dodao je Franković.

„Do 2017. godine povučeno je 0 kuna, a od 2017. do danas više od milijardu kuna. Jamčim da ćemo do lipe kredita, uključujući i one Vlahušićeve milijune koje je potrošio na mikroasfalt, sve vratiti u četiri godine mandata.” - zaključio je Franković.

dm