Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 12:30

Franković traži otpis poreza za privatne iznajmljivače apartmana

Gradonačelnik Mato Franković zatražio je od Ministarstva financija otpis plaćanja paušalnog poreza za privatne iznajmljivače u turizmu za prvi i drugi kvartal 2021. godine te smanjenje paušalne turističke pristojbe, navodi se danas u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave.
 
Kako navode iz Grada, mjeru otpisa paušalnog poreza Grad Dubrovnik uključio je u paket pomoći za prevladavanje krize i prošle godine. Naime, iako navedenu mjeru donosi Vlada Republike Hrvatske, odnosno nadležno Ministarstvo financija, prihod po ovoj osnovi prihod je proračuna Grada Dubrovnika, podsjećaju iz Grada Dubrovnika.
 
U dopisu upućenom ministru Zdravku Mariću, gradonačelnik Franković navodi kako se prema sadašnjim najavama, postupni oporavak turističkog tržišta može očekivati tek od 15. lipnja, stoga se navedeni prijedlog upućuje za prva dva kvartala.
 
Također, predložio je i da se razmotri smanjenje obveze plaćanja paušalne turističke pristojbe, sličnim modelom kao i u 2020. godini, kada je privatnim iznajmljivačima odobreno smanjenje obveze za polovicu iznosa.
 
„Sve predložene mjere znatno će doprinijeti ublažavanju posljedica pandemije COVID 19 i olakšati čekanje revitalizacije turističkog prometa na krajnjem jugu Hrvatske.” - naveo je također u svom dopisu dubrovački gradonačelnik.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019