Četvrtak, 12 Listopad 2017 10:54

Goran Sukno: Talenata ima i uvijek će ih biti

Koordinator mlađih kategorija Juga i proslavljeni vaterpolist Goran Sukno u razgovoru za Jug.hr rekao je više o radu s najmanjim kategorijama u ovom klubu. Naime, manje od deset dana ostalo je do početka prvog turnira Olimpijskih nada, natjecanja koje se u organizaciji Juga i tri najbolja kluba iz Crne Gore, održava već godinama.

- Nama svakako odgovara igranje Olimpijskih nada jer je to dobro za našu djecu jer u ovom periodu godine nemamo nacionalnih natjecanja. - kaže Sukno.

- Ove godine došlo je do promjene u sustavu natjecanja obzirom da Primorac ima problema s bazenom koji je van funkcije i prisiljen je domaće utakmice igrati u Budvi, tako da će se ove sezone igrati pet turnira umjesto dosadašnjeg liga sistema. Dogovoreno je da će do kraja godine u svakoj kategoriji biti odigran po jedan turnir od kojih će dva biti u Dubrovniku. Prvi se igra već sljedećeg tjedna kad u Gruž dolaze mlađi juniori i na kojemu će nastupiti dvije naše momčadi obzirom da u toj kategoriji imamo najviše igrača pa smo htjeli pružiti priliku svima. Drugi će se turnir u Gradu održati 17.-19. studenoga u kategoriji juniora. - objasnio je Sukno.

Odgovorio je na pitanje što je novoga u radu s djecom u Jugu.
- Mislim da smo u ovu sezonu ušli bolje posloženi obzirom da smo na prijedlog Uprave i šefa stručnog stožera pojačali rad s djecom tako da smo spojili određene uzrasne kategorije tako da će na treninzima s djecom raditi najmanje dva, a ponekad i više trenera što do sada nije bio slučaj. Definitivno moramo unaprijediti individulani rad to nam je primarni cilj. - objasnio je.

O tome ima li Jug u klubu jednako talentirane djece kao prije, Sukno je kazao:
- Teško je uspoređivati. Mi smo zadnjih godina jedna od najboljih momčadi Europe, stalna je borba za trofeje tako da je treneru jako teško davati priliku mlađim igračima. Kad sam došao u klub prije 23 godine bila je sasvim drukčija situacija, borili smo se za preživit, u uvjetima koji nam baš i nisu išli na ruku i bili smo primorani u momčadi imati isključivo igrače iz našeg omladinskog pogona. Sad, bez dva – tri kvalitetna stranca ne možeš konkurirati u Europi.Ja sam uvijek za davanje prilike našim igračima što naš trener u dobroj mjeri radi na utakmicama u kojima je nema veće rezultatske neizvjesnosti. Najbolja bi opcija bila da formiramo drugu klupsku momčad u kojoj bi stasavala naša djeca, ali radi financijskih razloga to trenutno nije moguće napraviti. Ili možda naše mladiće slati u neke druge klubove na kaljenje. Ne zaboravimo da je velik broj naših vrhunskih igrača stjecao iskustvo igrajući za Gusar, Solaris, Jadran, Mornar… - rekao je Sukno.

- Ma, talenata ima i uvijek će ih biti. - zaključio je Goran Sukno za Jug.hr.

DPP