Ponedjeljak, 20 Srpanj 2020 11:26

Grad Dubrovnik odobrava kredite za studente

Grad Dubrovnik odobrava kredite za studente Foto: dpp/Pixabay

Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2020./2021. godinu, kojim se pozivaju studenti koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika na podnošenje prijava za dodjelu kredita.
 
Pravo na kredit za školovanje, kao i plaćanje troškova života, ostvaruju studenti upisani na stručne, preddiplomske, diplomske, integrirane ili poslijediplomske studije u Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da su hrvatski državljani s prebivalištem na području Grada Dubrovnika najmanje tri godine prije objavljivanja javnog poziva te da u roku upisuju godinu za godinom.
 
„Cilj ovog modela kreditiranja je pružanje jednake šanse za obrazovanje svim mladim ljudima željnim znanja i napredovanja, neovisno o trenutnom imovinskom stanju njihovih obitelji. Također, pruža mladim ljudima priliku za osamostaljivanje i neovisan život već od početka studija.” - navodi se u priopćenju iz Grada Dubrovnika.
 
„Postupak dodjele kredita provodi Stručno povjerenstvo za provedbu postupka dodjele kredita za školovanje, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a javni poziv otvoren je cijelu godinu.” - piše još u priopćenju.

Obrazac prijavnice, kao i ostale informacije o uvjetima kreditiranja mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Grada Dubrovnika.

dpp