Petak, 14 Srpanj 2017 21:42

Grad Dubrovnik preuzet će financiranje Divlje lige

Piše:

Divlju ligu ponovo će sufinancirati Grad Dubrovnik, rekao je za portal Dubrovnikpress.hr župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, koji je objasnio da je to "najprirodnije rješenje".

- Divlja liga je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj, a i puno šire. Manifestaciju je pokrivao Grad Dubrovnik, no imali smo nažalost ispad bivšeg gradonačelnika koji nije htio sufinancirati turnir. Zbog toga smo bili zamoljeni da uskočimo zadnjih sedam, osam godina kako se ona ne bi ugasila. Dali smo sredstva, bili smo pokrovitelj, no smatramo da se treba vratiti Gradu Dubrovniku, a sa čim se dubrovački gradonačelnik slaže. - rekao je Dobroslavić.

- Mi ne želimo bježati od sponzorstva, ali treba stvari staviti na svoje mjesto. Grad prema našem mišljenju, ali i prema gradonačelnikovom mišljenju treba biti pokrovitelj Divlje lige. Mi ćemo i dalje pomagati, rado se odazivati, ali Divlju ligu treba vratiti Gradu. - dodao je.

Objasnio je kako će ove godine Županija dubrovačko-neretvanska i dalje biti pokrovitelj Divlje lige, dodajući kako će po svoj prilici od iduće godine Grad preuzeti tu zadaću.

Na pitanje o sufinanciranju Divlje lige gradonačelnik Mato Franković nije želio odgovoriti za Dubrovnikpress.hr prilikom izvlačenja parova, već je „glasnogovornica“ Ana Rajčević kazala kako je za odgovor potrebno poslati pismeni upit.