Ponedjeljak, 27 Prosinac 2021 12:05

Grad radi analizu za kupovinu TUP -a; tamo bi riješio skladišne prostore ustanova u kulturi

Piše:

„Radi se više analiza, financijske i pravna su završene i povoljne, a trenutno se radi procjena vrijednosti tvrtke”, tako je gradonačelnik Mato Franković odgovorio na vijećničko pitanje Ivana Maslaća (HDZ) u kojoj fazi je ideja TUP -a i koji su rokovi za kupnju.

- Financijska analiza je povoljna i daje za pravo da idemo u smjeru kupnje. Pravna analiza je također povoljna i posljednja je sad analiza procjene vrijednosti nekretnina koja će pokazati je li opravdan iznos nešto veći od 10 milijuna eura. To ćemo znati nakon procjene vrijednosti nekretnine. - rekao je Franković i najavio skori sastanak s Upravom TUP-a.

- Uskoro ću održati sastanak s direktorom TUP -a i kad dobijemo sve dokumente na idućoj sjednici u siječnju ćemo ih prezentirati vijećnicima. - kazao je Franković.

Vijećnike je zamolio da dokumente o TUP -u koje će dobiti, zadrže u tajnosti.

- Zatražiti ću da vijećnici dokumente drže samo za sebe jer nismo jedini koji se natječu u postupku i ne želimo nikako doći u situaciju da mi sve platimo, a da drugi koji se natječu besplatno dobiju sve dokumente. - rekao je Franković.

- Postoje i drugi koji su zainteresirani za kupnju TUP -a. Grad je preko UTD Raguse iskazao zainteresiranost za kupnju. Nekretnine su uistinu interesantne i sjajni se sadržaji mogu dogoditi u Gružu i Komolcu, prvenstveno po pitanju nedostajućeg skladišnog prostora za Grad i ustanove u kulturi, sve bi mogli objediniti, i civilnu zaštitu. Koliko najmova plaćamo, to je nevjerojatno. Samo s Komolcem bi mogli uštedjeti na način da plaćamo svome društvu. - rekao je Franković.