Srijeda, 21 Prosinac 2022 12:20

Građani odlučili, ne žele cestu umjesto šetnice u Ulici žrtava s Dakse; točka ne ide na Gradsko vijeće

Građani odlučili, ne žele cestu umjesto šetnice u Ulici žrtava s Dakse; točka ne ide na Gradsko vijeće Foto: dpp

Nakon što je Grad Dubrovnik kao prvi grad u Republici Hrvatskoj omogućio izjašnjavanje našim sugrađanima da putem sustava e-građani sudjeluju u anketi za ona pitanja koja se direktno odnose na određenu problematiku, kao prvo komunalno pitanje gradska uprava postavila je pitanje stanovnicima Ulice žrtava s Dakse o tome jesu li suglasni s rekonstrukcijom navedene ulice na osnovu predloženog projektnog rješenja. Ovoj anketi su se odazvala ukupno 24 stanovnika navedene ulice od kojih se većina izjasnila kako ne podržavaju navedeni prijedlog. - navodi danas Grad Dubrovnik u priopćenju nakon provedene ankete kojom se zapravo odlučivalo hoće li se šetnica u Ulici žrtava s Dakse pretvoriti u cestu, koja nije ucrtana niti u GUP, a zapravo za potrebe investitora koji na mjestu Vile Salvator namjerava izgraditi novu zgradu.

Kako navode iz Grada, na temelju te ankete, „gradska uprava je odlučila kako neće na Gradsko vijeće stavljati točku „Prijedlog zaključka kojim se daje suglasnost investitoru ANNA NAVIS d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova rekonstrukcije dijela Ulice žrtava s Dakse i parka s javnim parkiralištem i o davanju suglasnosti na tekst Ugovora o načinu financiranja troškova rekonstrukcije“.

Gradonačelnik Mato Franković uputio je zahvalu sugrađanima koji su sudjelovali u ovom anketnom upitniku.

– Drago mi je što smo „probili led“ i pokazali kako naši sugrađani jednostavno mogu sudjelovati i donositi odluke o određenim komunalnim pitanjima koji neposredno imaju utjecaj na njihovu kvalitetu života. Siguran sam da ćemo upravo kroz ovakav sustav anketnih pitanja i dalje moći s našim sugrađanima imati direktan dijalog i kako ćemo upravo na ovaj način uvijek moći u kratkom vremenu i direktno osjetiti bilo građana. - istaknuo je gradonačelnik Franković.

dm