Utorak, 26 Siječanj 2021 11:28

Gradonačelnik Franković: Nema problema s projektom Lapadske obale, radovi mogu početi sredinom veljače

Piše:

Nema problema s projektom rekonstrukcije Lapadske obale i iz meni nepoznatih razloga želi se stvoriti umjetni problem koji ne postoji, kazao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na vijećničko pitanje. Početak radova najavio je već sredinom veljače, ukoliko ne bude žalbi na natječaj za izvođača radova koji će uskoro bit okončan.

- Problem ne postoji. Imamo sve pravomoćne dozvole od prve do zadnje, imamo proveden i završen postupak izvlaštenja, raspisan natječaj za izvođača radova i kroz par dana će bit okončan i donesena odluka. Ako ne bude žalbi na natječaj početak radova može bit negdje sredinom veljače. - kazao je gradonačelnik, naglasivši kako pomorsko dobro nema veze s projektom rekonstrukcije Lapadske obale.

- Pomorsko dobro nije predmet ovog spora ni problema. Grad je dobio suglasnost svih resornih ministarstava i imamo sve potrebne suglasnosti, a odnos koji postoji za dio prekapanja koncesijskog dobra riješit će država s koncesionarom. On u ovom slučaju nije oštećen jer se, znajući situaciju, povukao sa svojom građevinom onoliko koliko ide cesta. Problem je samo što on ima veće područje od onog koje u naravi može koristiti i on mora riješiti svoj odnos s Republikom Hrvatskom, a ne s Gradom. Predložili smo da se produži pomorsko dobro i osigura veća mogućnost korištenja vanjskog dijela lukobrana. Sve dozvole za rekonstrukciju Lapadske obale su dobivene, ugovori potpisani, čeka se odluka o odabiru izvođača i i ako ne bude žalbi na natječaj možemo početi raditi. - kazao je gradonačelnik Franković.