Četvrtak, 21 Rujan 2023 18:37

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ SUSRET ĆE SE S RODITELJIMA DJECE VRTIĆA KONO

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Foto: dpp

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković zaprimio je dopis roditelja djece koja pohađaju vrtić Kono te je sazvao sastanak za ponedjeljak 25. rujna 2023., kako bi ih saslušao i kako bi se razriješila sva otvorena pitanja i nesuglasice o budućem smještaju djece ovog vrtića, kažu danas iz Grada Dubrovnika o „slučaju” vrtića na Ilijinoj glavici. Naime, djeca koja su dosad pohađala taj vrtić trebala bi ubuduće pohađati vrtić u DOC-u, ali roditelji nisu time zadovoljni.

- Prioriteti svih nas su sigurnost i dobrobit djece te smatramo kako upravo zbog toga trebamo kroz otvoreni dijalog s roditeljima donositi sve potrebne odluke, a sve kako bi se u konačnici usuglasilo rješenje koje će biti u najboljem interesu djece i njihovih roditelja. - poručio je gradonačelnik Franković ususret najavljenom sastanku.

„Gradska uprava i Dječji vrtići Dubrovnik u posljednjih šest godina investirali su preko 30 milijuna eura s ciljem povećanja pedagoškog standarda u gradskim dječjim vrtićima. U ovom trenutku provode se investicije koje će za mjesec dana omogućiti otvaranje pet novih jasličkih i tri nove vrtićke grupe, što će činiti ukupno 23 nove skupine sa 370 novootvorenih mjesta u posljednjih šest godina.” - navode pak u priopćenju iz gradske uprave.

dpp