Utorak, 07 Rujan 2021 13:00

Gradonačelnik Franković: Ubuduće će značajno manji broj vozila ići prema Pilama

I ove je sezone među prijevoznicima puno onih koji Gradu izbjegavaju plaćati rentu za zaustavljanje u zoni posebnog prometnog režima, ali ih se redovito može vidjeti kako vrše ukrcaj i ukrcaj putnika na brojnim mjestima oko povijesne jezgre, najčešće na Pilama. Njihovo ponašanje živcira građane, ali i one prijevoznike koji prema Gradu uredno podmiruju svoje obveze. Gradonačelnik Mato Franković ističe kako one koji plaćanje izbjegavaju nadzire kamera, a temeljem snimki dobiju i račune.

- Ne treba nam puška da otjeramo ove koji izbjegavaju raditi po pravilima. Imamo kamere pa svima onima koji mimo pravila o komunalnom redu koriste javnu površinu, dođe uplatnica na kućnu adresu. Dobiju kaznu od 10 000 kuna. - rekao je gradonačelnik te najavio kako bi u idućoj godini priljev vozila prema Pilama trebao biti znatno manji.

- U idućoj godini, nakon što se stvore zakonske pretpostavke, značajno manji broj vozila će se uopće prelijevati prema Pilama, pričekajmo još malo. Ni jedan od onih koji na Pilama nelegalno parkiraju nije prošao lišo. Kamera je svakoga zabilježila jer sustav sve detektira, a na komunalnom redaru je samo da proslijedi uplatnicu na adresu.. - kazao je Franković.

Naglasio je kako Grad u konačnici sve takve vrste kazni i naplati.

- Ako ne žele platiti, moraju doći registrirati automobile pa ih tamo lijepo uhvate. Mi se u konačnici i kroz ovrhe jako dobro naplatimo. Godišnje naplatimo više od milijun kuna takvih kazni. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

N. Metković