Petak, 15 Listopad 2021 09:27

Gugić i Krstičević o kandidaturama za vodstvo županijskog SDP -a...

Na posljednjim izborima SDP je kao kandidata za župana podržao Roka Tolića upravo iz razloga jer Županijska organizacija nije iznjedrila kvalitetnog kandidata. Gugić i Krstičević došli su u Dubrovnik podržati njegovu kandidaturu. Na posljednjim izborima SDP je kao kandidata za župana podržao Roka Tolića upravo iz razloga jer Županijska organizacija nije iznjedrila kvalitetnog kandidata. Gugić i Krstičević došli su u Dubrovnik podržati njegovu kandidaturu.

Iako su sva stranačka svjetla Socijaldemokratske partije na jugu Hrvatske uperena u velolučku načelnicu Katarinu Gugić i pločanskog gradonačelnika Miša Krstičevića, oboje tvrde da o kandidaturi za predsjednika, odnosno predsjednicu Županijskog odbora SDP -a Dubrovačko-neretvanske županije još ne razmišljaju. Unutarstranački izbori su najavljeni za 27. studenoga.

- U ovom trenutku ne razmišljam o kandidaturi. No, želim naglasiti da se županijski SDP, posebno u svjetlu nedavnih zbivanja u stranci, mora okupiti oko zajedničkog cilja i ostaviti pojedinačne interese po strani. Mi sutra moramo biti snažni korektiv aktualnoj vlasti u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te ponuditi nova i kvalitetnija rješenja za brojne probleme koje muče stanovnike juga Hrvatske. - ističe Katarina Gugić.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krističević, koji je inače član Predsjedništva SDP -a, osoba je za koju će brojni SDP -ovci, ali i oporbeni političari reći kako bi bio prava osoba na čelu županijskog SDP -a. Na pitanje ima li ambicija istaknuti kandidaturu za tu funkciju, Krstičević odgovara:
- Vi i ja smo o ambicijama pojedinaca politici već razgovarali i znate moj stav da su ambicije u politici opasne. Kad mi netko kaže imaš li političkih ambicija, odmah dobijem slom živaca. Nemam političkih ambicija za funkcijama, ali ako me pitate smatram li da svojim angažmanom mogu učiniti iskorak na županijskoj razini i imam li za to vremena i prostora, to vam trenutno ne mogu odgovoriti. To je ipak pitanje o kojem bih prvo želio razgovarati sa svojim kolegama unutar stranke koji su na najvažnijim funkcijama u Županijskom odboru SDP -a. Mi prvenstveno zajedno trebamo donijeti odluku na koji način ćemo u budućnosti biti pozicionirani u Dubrovačko -neretvanskoj županiji. – rekao je Krstičević.

Nikolina Metković/Kate Šutalo Cvjetković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020