Srijeda, 15 Veljača 2023 20:07

Humanitarna maškarana zabava za Lavu Petrušić

DUMAM-e organiziraju humanitarnu maškaranu zabavu za malenu Lavu Petrušić. Zabava će se održati u nedjelju, 19. veljače od 10 do 12 sati u Studentskom domu, a nastupit će plesni studio Lazareti, održat će se i „facepainting” te lutrija!

Nagrade su večere u vrhunskim restoranima, konzumacije, slike, izleti, torte, kafe aparati, šminkanja, frizure, manikure, kuharice, poklon bonovi šivanja haljina po mjeri...

Cjelokupni prihod od humanitarnog događaja ide na račun Lave Petrušić, za kupnju lijeka, kako bi Lava mogla živjeti.

Dođite svi u nedjelju na krafen i ples, dobro se zabavite i učinite dobro djelo za život jednog divnog malog bića koje nije zaslužilo da mu život ovisi o hrvatskoj birokraciji. Zato smo tu mi! Za vas koji ne možete doći, skenirajte kod i uplatite koliko možete. Lava ima još 50 dana za skupiti 1.300.000 eura.

kodlava150223

Lava Petrušić je djevojčica od dvije godine kojoj je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa dva (SMN2). Maloj Lavi potreban je lijek Zolgensma koji stoji 2,4 milijuna eura, no hrvatski sustav odbio je taj lijek platiti jer ima tri kopije pričuvnog gena, a ne dvije - da ih ima dvije, HZZO bi odobrio najskuplji lijek na svijetu.

Zolgensma je genski lijek koji se ubrizgava jednom u životu i košta 2,4 milijuna eura, a može se primijeniti samo kod djece do kilaže od 13,5 kilograma, a Lava već sada ima 12 kilograma. Lavin termin doziranja je 3. svibnja u UCLA klinici (Los Angeles), a novac u cijelosti mora biti uplaćen do 12. travnja.

"Potrebniji ste nam nego ikada, pomozite nam u borbi za lijek, pomozite nam u utrci za život", pozvali su Lavini roditelji.

Svi koji žele mogu pomoći uplatom na račun u Raiffeisen banci, na ime Lava Petrušić, IBAN HR5024840083120778121.

dpp