Utorak, 26 Travanj 2022 13:40

Humanitarni sajam za ukrajinske obitelji

Povodom sveučilišnog tjedna za Ukrajinu ESN Dubrovnik prvi put uz podršku Studentskog doma, Studentskog zbora i UNIDU Alumni klubom organizira humanitarnu akciju prikupljanja upotrebljive odjeće za djecu i starije. Prikupljanje odjeće i modnih dodataka trajat će od 26. travnja do 30. travnja 2022. u prizemlju studentskog doma od 16 do 18 sati.

„Kako bismo pomogli obiteljima iz Ukrajine koji trenutno borave u Dubrovačko - neretvanskoj županiji i kojima je sada pomoć više nego potrebna, pozivamo sve građane, studente i mlade osobe da se uključe u akciju i pomognu pri prikupljanju odjeće koja je upotrebljiva i nosiva. Ljubitelji second-hand odjeće će imati priliku u nedjelju, 1. svibnja, u Studentskom domu s početkom u 11 sati doći na humanitarni buvljak i kupiti odjeću koja će imati donacijsku cijenu.” - navode iz ESN Dubrovnik.

„Ovom akcijom želimo pomoći ukrajinskim obiteljima koje trenutno borave u našoj županiji te pokazati solidarnost i podršku kroz volonterski i humanitarni rad. Zahvaljujući inicijatorici humanitarnog buvljaka Niki Limov, odlučili smo realizirati ideju i pomoći pri organizaciji događaja, a prikupljena sredstva od buvljaka će se prenamijeniti za hranu koju će Crveni Križ Dubrovnik podijeliti ukrajinskim obiteljima. Kako biste nas lakše uočili, na mjestu donacije odjeće u studentskom domu nalazit će se zastava ESN-a Dubrovnik s paketima u kojoj će se spremati donirane odjeće i modni dodaci. Zahvaljujemo se svima koji će pridonijeti i uključiti se u humanitarnu akciju!” - napisali su u obavijetsi iz ESN Dubrovnik.

dpp