Petak, 14 Listopad 2022 13:20

I do toga je došlo: Krivotvorio dvije građevinske dozvole!

Na temelju krivotvorenih građevinskih dozvola 42 -godišnjak, kojem policija ne navodi podatke, dao je izraditi ploče s neistinitim podacima nepostojećih građevinskih dozvola kojima je označio gradilišta u Janjini kako bi započeo radove rekonstrukcije građevina

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko – neretvanske i Policijske postaje Metković 42-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave. Sumnjiči se da je tijekom 2020. ili 2021. godine izradio dvije lažne građevinske dozvole za rekonstrukciju dvije postojeće građevine u mjestu Janjina na Pelješcu.” - piše danas u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da spomenute građevinske dozvole nisu izdane niti odobrene od strane nadležnog upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Županije Dubrovačko - neretvanske, ispostave u Pločama, kao i da prethodno nisu zaprimljeni zahtjevi za izdavanje spomenutih akata.

Temeljem tako krivotvorenih građevinskih dozvola izrađene su i postavljene dvije ploče čiji su izgled i sadržaj propisani pravilnikom nadležnog Ministarstva, a koje su sadržavale neistinite podatke s brojevima nepostojećih građevinskih dozvola kojima je označio gradilišta u Janjini na mjestu gdje su se planirale rekonstruirati postojeće građevine.

dpp