Srijeda, 08 Rujan 2021 15:50

Idemo li u crveno?

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Brojke su naglo porasle i u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Od 62 -oj novozaraženih najviše ih je u Dubrovniku - 32. Kako ECDC već sutra objavljuje novu kartu, moguće je da se na njoj Hrvatska zacrveni.

U odnosu na protekli tjedan skok novozaraženih u Hrvatskoj veći je za 35 posto. Dok epidemiolozi ističu kako je nagli porast broja zaraženih očekivan jer se veliki broj ljudi vraća s godišnjih odmora, turistički sektor u Hrvatskoj priželjkuje produljenje sezone.

Sezona koja će se produžiti i na listopad priželjkuje se i u Dubrovniku, za kojim interes turista ne jenjava, a booking za ostatak rujna i listopad je i više nego dobar.

Ipak, broj zaraženih naglo je porastao, a Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti sutra će objaviti novu korona kartu Europe.

Moguće je da će se na njoj cijela Hrvatska zacrvenjeti, kao što je moguće da će i dalje crven ostati samo kontinentalni dio zemlje.

Inače, po broj zaraženih od priobalnih županija prednjači Splitsko – dalmatinska u kojoj je danas preko 200 novozaraženih. U ostalim jadranskim županijama broj zaraženih još uvijek je relativno povoljan.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019