Subota, 23 Ožujak 2019 12:21

Sado Bečić (DBS): Presudom Karadžiću treba započeti proces ukidanja Republike Srpske

Sado Bečić (DBS): Presudom Karadžiću treba započeti proces ukidanja Republike Srpske Foto: DPP

Pravda je spora, ali dostižna, a presuda kojom je radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor svakako je bila očekivana, tako je predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić komentirao presudu ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

- Trebalo ga je i prije, kad mu se prvi put sudilo, osuditi na doživotni zatvor za sva zlodjela koja je počinio. Svakako bi se i politički lideri Srbije trebali očitovati o ovoj presudi. Presudom Radovanu Karadžiću trebao bi započeti proces ukidanja Republike Srpske, tvorevine zasnovane na genocidu. - kazao je Bečić.

Međunarodne kazneni sud u srijedu je naime povećao kaznu Karadžiću na doživotni zatvor za genocid počinjen u BiH, uz ocjenu kako je 40 godina, koliko je dobio na prvom stupnju, neodgovarajuća kazna.
Osim što je proglašen krivim po točki optužnice koja ga je teretila za genocid u Srebrenici, Karadžića je raspravno vijeće ICTY-a označilo odgovornim i za progon, deportacije, prisilno premještanje stanovništva, istrebljenje i širenje terora kao zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja.

N.Metković

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019