lausnekretninebanner

Srijeda, 12 Lipanj 2019 13:15

Reakcija na Potrebicu iz „Tete Violete”: Sve suglasnosti i dozvole bio je dužan pribaviti zakupoprimac Auro domus

Reakcija na Potrebicu iz „Tete Violete”: Sve suglasnosti i dozvole bio je dužan pribaviti zakupoprimac Auro domus Foto: DPP/DM

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica pozvao sugrađane na bojkot proizvoda „Teta Violeta” zbog toga što su u prostoru na Stradunu, koji je vlasnik „Tete Violete” Petar Ćorluka iznajmio za potrebe mjenjačnice, postavljena dva bankomata, reagirali su i iz Violete d.o.o.

Naime, konzervatori su utvrdili kako je došlo do devastacije kulturnog dobra te su naložili uklanjanje bankomata. Potrebica je u svom pozivu na bojkot napisao kako su „prilikom obnove devastirana ulazna vrata i tradicionalni izlog te su ubačeni bankomati u izloge, a nakon što je Konzervatorski odjel izdao Rješenje o privremenoj obustavi radova s povratom u prethodno stanje isti nije vraćen u prvobitno stanje nego je u prostoru otvorena mjenjačnica”, prethodno, pozivajući na bojkot, napisavši kako je vlasnik prostora Petar Ćorluka koji je ujedno i vlasnik „Tete Violete”.

Iako vlasnik prostora nije Violeta d.o.o. već Petar Ćorluka kao fizička osoba, zbog poziva na bojkot proizvoda „Teta Violeta”, nije iznenađujuća reakcija, odnosno kako navode iz Violete d.o.o. demantij iz te tvrtke.

Tako iz Violete d.o.o navode da je prostor dan u najam nakon javnog natječaja tvrtki Auro domus d.o.o. te da je prema sklopljenom ugovoru vlasnika Petra Ćorluke i Auro domusa, zakupoprimac, odnosno Auro domu bio dužan „pribaviti sve potrebne suglasnosti i dozvole za obavljanje djelatnosti i snijeti sve troškove u vezi s ishodovanjem istih”.

Nadalje, iz Violete d.o.o. navode kako je rješenje nadležnog Konzervatorskog ureda zaprimljeno 5. lipnja te da je o svim primjedbama iz tog rješenja Auro domus obaviješten te upućen na dužnost poštovanja svih propisa koji se odnose na zaštitu kulturne baštine jer je prema ugovoru o zakupu Auro domus, „bio dužan pribaviti sve potrebne urbanističke dozvole i postupati u skladu s uputama nadležnih službi”, pišu iz Violete d.o.o.

U zaključku demantija na navode predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice iz službe za odnose s javnošću Violete d.o.o. su napisali:
„Iznošenjem nepotpunih i netočnih informacija narušava se ugled kompanije Violeta koja je društveno i socijalno odgovorna kompanija i bavi se proizvodnjom higijenskih potrepština u Hrvatskoj. U svakom trenutku Violeta ulaže u razvoj i doprinosi dobrobiti zajednice te svojim dosadašnjim djelovanjem nije narušila integritet grada niti slala poruku da ne poštuje građane grada Dubrovnika kao ni bilo kojeg drugog grada.”

D.M.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250