Nedjelja, 21 Srpanj 2019 18:36

U Cavtatu plutaju nafta, fekalije i kemikalije, tvrdi Srđan Meštrović; Konavljani i ove godine ogorčeni ponašanjem "nautičara"

Na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle vijećnik Srđan Meštrović pobrojao je nekoliko problema koje je vidio u gradskoj luci u Cavtatu te pitao što se radi na kažnjavanju sramotnog ponašanja pojedinih jahtaša u Cavtatu.

- Tu su slojevi nafte u portu, fekalije od jahti i kemikalije od pranja, ne gašenje motora, korištenje rive za njihove stolove i stolice. Naš porat nije marina i mislim da tome treba doći u kraj. - kazao je Meštrović.

Načelnik Božo Lasić je odgovorio kako se slaže s dijelom konstatacije vijećnika Meštrovića te istaknuo kako nažalost Općina ne upravlja portom u Cavtatu već Županijska lučka uprava.

- Suradnja sa Županijskom lučkom upravom nije loša. Što se tiče čistoće mora u Cavtatu, ona je dobra na svim okolnim kupalištima. Općina zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo provodi svakodnevni monitoring. U ovoj sezoni nismo imali nikakvo onečišćenje, a siguran sam da bilo kakvo eventualno onečišćenje ako i bude ne može biti dugotrajno već kratkog vijeka. Mi imamo i pojačan nadzor na vaterpolu u Cavtatu. Ja kad razgovaram s ribarima kažu mi da se obnovio riblji fond koji nije bio dok nismo izgradili kanalizaciju. - kazao je Lasić.

- Mislim da možda treba ograničiti gabarite brodova koji ulaze jer je upitno koju mi korist od toga imamo. Bio je nedavno slučaj da je jedna jahta dovela kamion smeća i iskrcala u naše kante. Jahte koriste vrlo bogati ljudi, a sramotno se ponašaju. Od ispuštanja fekalija do iskrcavanja smeća. Očito ne bi bili bogati da se tako ne ponašaju. - kazao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić te dodao kako se mora promišljati o mjeri zajedno sa Županijskom lučkom upravom.

D.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019