Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 20:53

Iz Grada Dubrovnika odgovaraju kad će biti popravljena svjetlosna signalizacija na zebrama

Građani Grada Dubrovnika već se neko vrijeme pitaju što se događa sa svjetlosnom signalizacijom na pješačkim prijelazima po gradu, odnosno tzv. LED markerima. Signalizacija ne samo da često ne radi, već su na njezinom mjestu rupe potencijalno opasne za pješake. Hoće li signalizacija biti vraćena u funkciju i ako hoće, kada na upit portala Dubrovnikpress.hr iz gradske urpave poručuju kako su svjesni mana ovog sustava te navode da je u planu zamjena signalizacije na lokacijama gdje ona ne funkcionira.

„U sklopu ulaganja u prometnu infrastrukturu, na određenim lokacijama uz pješačke prijelaze ugrađuju se LED markeri kako bi se poboljšala vidljivost i time sigurnost pješaka i svih ostalih sudionika u prometu. Međutim, mana takve tehnologije je naravno sklonost oštećenjima i lomovima. U planu rada nadležnog Upravnog odjela za promet je zamjena markera koji su trenutno izvan funkcije. Oprema je već naručena, a za ugradnju se čeka kraj gužvi uslijed turističke sezone kako bi se izbjegle dodatne prometne gužve.” – navode iz Grada.

Lokacije na kojima će novi markeri biti ugrađeni su pješački prijelaz na Ilijinoj glavici, tri mjesta u Ulici Iva Vojnovića, dva u Ulici Andrije Hebranga te će se također obići preostale markere da se utvrde moguća oštećenja, obećali su iz Grada.

Na temu rupa u cesti gdje trebaju biti markeri, u Gradu ističu kako radove na održavanju cesta izvodi Tehnogradnja kao ugovorni izvođač.

Vlatko Car