Petak, 20 Svibanj 2022 19:48

Izdana lokacijska dozvola za novu zgradu Osnovne škole Cavtat

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić Načelnik Općine Konavle Božo Lasić Foto: dpp/arhiva

Projekt izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat na Rajkovom dolu vrijedan 40 -ak milijuna kuna dobio je lokacijsku dozvolu, a građevinska dozvola očekuje se u sljedeća dva mjeseca, objavila je danas Općina Konavle na svojim službenim stranicama.

„Ovaj dokument predstavlja ogroman korak u pravom smjeru za projekt na kojem se intenzivno radi više od osam godina. Nakon iscrpljujućeg posla rješavanja imovinsko-pravnih poslova, ova općinska uprava, uz uložene napore i Dubrovačko-neretvanske županije i naših saborskih zastupnika, uspjela je riješiti da se nova zgrada škole nađe u paketu škola čiju će izgradnju financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz fondova EU.” - navode iz Općine.

- Nevjerojatno me razveselila činjenica da smo konačno dobili lokacijsku dozvolu. Svjestan sam da ljudi nemaju percepciju koliko je rada i truda moralo biti uloženo u ove predradnje koje nisu vidljive, ali morale su biti napravljene. Imovinsko-pravni odnosi su bili nevjerojatno kompleksni i samo njihovo rješavanje trajalo je sedam godina. Želim se zahvaliti županu Dobroslaviću i županijskim službama na suradnji, a vjerujem da ćemo uskoro imati u rukama i građevinsku dozvolu. - rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu, a projekt izgradnje OŠ Cavat uvršten je kao jedan od prioritetnih projekata za financiranje sukladno Zakonu o obrazovanju.

dpp