Četvrtak, 13 Siječanj 2022 14:20

Jedinstvena ponuda u Pema, kupi skuplje na akciji

Piše:

Akcije, popusti, sniženja u trgovačkim lancima su svakodnevni. Tako su i u Pemovim butigama određeni artikli i ovoga tjedna stavljeni na akciju, odnosno prodaju se po akcijskim cijenama. No jesu li te cijene zaista akcijske pokazuju fotografije iz Pemove trgovine u Solitudu u Dubrovniku.

U toj Pemovoj trgovini do kraja mjeseca su brojni artikli stavljeni na akciju.
pemo namaz 130122 2
Jedan od artikala na akcijskoj cijeni je primjerice margarin Rama od 400 grama snižen na 15,99 kuna. Cijena tog margarina prije akcije bile je 21,99 kuna i to je primjer kako akcija uistinu treba i biti označena.

Odmah do tog margarina je Meggleov Alpinesse namaz od 250 grama za kojeg je istaknuta akcijska cijena od 27,99 kuna.
pemo namaz 130122 3
Koliko je bila cijena tog namaza prije negoli je stavljen na akciji nije istaknuto, a moralo bi biti. Nije označeno ni otkad i dokad akcija traje. Fotografija je inače snimljena 12. siječnja.

Osim što nije nije istaknuta cijena prije akcije, šokantno je pak to što je cijena tog namaza prije akcije bila manja, kao što se može vidjeti i na priloženom računu od 8. siječnja.
pemoracun130122
Navedeni Meggleov namaz se dakle 8. siječnja prodavao po cijeni od 25,99 kuna, a na "akciji" je dvije kune skuplji!

Inače, isti taj namaz u drugoj Pemovoj trgovini, odnosno u Robnoj kući Srđ, prodaje se također po cijeni od 27,99 kuna, ali ne na akciji, to mu je redovna cijena kao što se može vidjeti na sljedećoj fotografiji.
pemo namaz 130122 1
Ovaj drugi primjer nije zakonski upitan, ali je uistinu otužno da isti lanac u istom gradu u veličinom sličnim trgovinama isti proizvod prodaje jednim kupcima na „akciji” po istoj cijeni koja je u drugoj trgovini redovna. Dakle, kupce se prave budalama.