Srijeda, 10 Ožujak 2021 13:41

Još je neriješen problem zaštićenih najmoprimaca i njihovih najmodavaca, a rješenje je jednostavno

Ustavni sud RH, nakon brojnih tužbi je ukinuo Izmjene i dopune Zakona o najmu stanova. Međutim, igra s ljudskim sudbinama zaštićenih najmoprimaca kao i najmodavaca će se, kako sada stvari stoje, nastaviti.

Piše: Mateo Stipica

Izvan svake je sumnje da su 2018.godine namjerno donešene Izmjene i dopune spomenutog Zakona s glavnim ciljem da se što više vremena i nadalje  odugovlači pravično i pravedno rješenje  problema zaštićenih najmoprimaca i najmodavaca kako bi se ionako vrlo mali broj preostalih zaštićenih najmoprimaca, uglavnom smrću ili odlaskom u staračke domove, još više smanjio.

Da stvar bude gora, rješenje spomenutog tzv. problema je vrlo jednostavno. Potrebno je samo  pravedno i pošteno obeštetiti te dvije kategorije građana, jer i jedni i drugi imaju na to pravo.
Pri tome nema potrebe stavljati  njihove međusobne interese u ravnotežu, jer ona će oni na taj način automatski doći u ravnotežu. To se može postići primjerice tako da se vrate vlasnicima njihovi stanovi i isplati tržišnu vrijednost stanova.

Ovaj prijedlog uz neke druge sam uputio bivšim nadležnima još prije tri godine, ali nisam dobio nikakvu povratnu informaciju.

Također sam te prijedloge uputio i sadašnjem predsjedniku Milanoviću i premijeru Plenkoviću, ali ponovo uzalud.

Naravno,nema dijaloga s onima koji misle da jedini imaju pravo na demokratsku licencu.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019