Utorak, 02 Veljača 2021 12:41

Još jedna Dubrovkinja preminula, 37 je novozaraženih

Jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ 1938.) preminula je od posljedica koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

„U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom (21 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 24 osobe iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke te po jednoj iz Korčule, Metkovića, Ploča i Zažablja. Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a njih 27 ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 229 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 958 uzoraka.” - navode iz Stožera.

Oporavile su se 23 osobe: 16 iz Dubrovnika, pet iz Konavala te po jedna iz Metkovića i Župe dubrovačke. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih je jedan na invazivnoj, a drugi na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 781 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (tri kršenja utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 290 slučajeva kršenja samoizolacije (159 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp