Petak, 11 Siječanj 2019 16:53

Još nema rezultata potrage za trećim nestalim djelatnikom HE Dubrovnik

Odvodni tunel kojim su radnici HE Dubrovnik pokušali pronaći spas Odvodni tunel kojim su radnici HE Dubrovnik pokušali pronaći spas Foto: Dubrovnikpress.hr

Treći nestali djelatnik Hidroelektrane Dubrovnik u petak poslijepodne još nije pronađen, a nakon što su dvoje njegovih kolega pronađeni nažalost mrtvi, jedan u odvodnom kanalu HE, a drugi na obali predjela Ključice u Cavtatu.

Lučka kapetanija Dubrovnik izdala je obavijest svim brodovima na povećan oprez pri promatranju akvatorija, a potraga se, osim na moru, nastavila i u tunelima same Hidroelektrane Dubrovnik.

Jutros je započela i istraga o uzrocima nesreće nakon što su se stekli uvjeti da istražitelji unutra mogu boraviti bez opasnosti, a na terenu je i forenzička ekipa Centra Ivan Vučetić.

Pretpostavke su da je vatra krenula od prostora iz kontrolnog punkta gdje su termokamere zabilježile i najveću temperaturu po dolasku vatrogasnih postrojbi, a samo gašenje je počelo kada je temperatura bila 260 stupnjeva celzijevih. Gorio je, kako je istaknuo županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i kabelski vod, a vatra se proširila na spremište i garderobu.

Vatrogasci su imali problem s velikom količinom dima koji se nakupio, a kako bi ga rastjerali morali su koristiti i ventilatore.

Požar u HE Dubrovnik izbio je jučer ujutro, a dojava o požaru bila je oko 9 sati. Šest djelatnika hidroelektrane je lakše ozlijeđeno, troje je nestalo, od kojih je dvoje pronađeno mrtvo. Nakon što su ostali zarobljeni u utrobi hidroelektrane spas su pokušali pronaći plivanjem kroz odvodni tunel koji je bio do pola ispunjen vodom koja njime otječe u more.

D.M.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019