Nedjelja, 31 Siječanj 2021 19:09

Katarina Doršner (HDZ): Prečesto podilazi gradonačelniku

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Katarina Doršner (HDZ)

U aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika HDZ s partnerima ima deset mandata, a samo jedan pripao je ženi - doktorici medicine Katarini Doršner, spec. otorinolaringologije koja je inače zaposlena u Općoj bolnici Dubrovnik.

Kao vijećnica Doršner je tijekom sjednica Gradskog vijeća progovarala o brojnim temama, od onih koje se odnose na zdravstvo i probleme u Općoj bolnici Dubrovmik pa do problema u kulturi i turizmu.

Pa čak i kada bi se tijekom rasprava osjetila isprovociranom u svojim replikama nije udarala nisko već je vrlo skoncentirano i smireno branila i obrazlagala akte o kojima bi se raspravljalo, ponekad čak i previše detaljno.

No, zna joj poprilično često dogoditi da, koristeći mnoštvo superlativa, podilazi gradonačelniku Matu Frankoviću za čim nema potrebe. Osim što Franković još uvijek itekako vlada Vijećnicom te mu nije potrebna takva pomoć, ujedno je i neprimjereno. Očekivano je da vijećnici brane svoju stranku i gradonačelnika koji joj pripada, hvale projekte, no i za to postoji prihvatljiva granica da se sve ne podvede pod „usta moja, hvalite me”, a koju Doršner još nije spoznala pa njene riječi onda izazivaju suprotan efekt od onog koji je željela postići.