Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 14:14

KLGB Ivice Roka: Legaz je uputio priopćenje mimo našeg znanja, više neće biti naš suradnik

Piše:
KLGB Ivice Roka: Legaz je uputio priopćenje mimo našeg znanja, više neće biti naš suradnik Foto: Dubrovački dnevnik

Igor Legaz je vanjski suradnik koji je bez našega znanja uputio jučerašnje priopćenje za javnost, kazao je za portal Dubrovnikpress.hr Ivan Cetinić budući gradski vijećnik KLGB Ivice Roka, nakon što je jučer u ime te nezavisne liste upućeno priopćenje za javnost u kojem se predlaže nadopuna dnevnoga reda sjednice vijećničkim pitanjima uz obrazloženje kako „nepolitička građanska Lista br. 7 smatra da je za građane mnogo važnija točka vijećnička pitanja, nego odluka o izboru gospođe Ivane Medo Bogdanović za ravnateljicu Dubrovačkih ljetnih igara, odnosno odluka o izboru gospođice Petre Marčinko za predsjednicu Gradskog vijeća”.

Ivan Cetinić, budući vijećnik KLGB Ivice Roka u novom sazivu Gradskog vijeća koje će se sutra konstituirati kazao je kako Legaz unutar nezavisne liste nema nikakve ovlasti. Naglasio je kako Legaz nije imao odobrenje za priopćenje koje je jučer odaslao.

- Igor Legaz unutar liste nema nikakve ovlasti, on je samo naš vanjski suradnik, netko kome smo se mi obratili da nam pomogne oko priopćenja za javnost jer se on u to razumije puno više nego mi i na našu molbu on je to radio. Jučer je poslao nešto na svoju ruku i mi ne možemo dozvoliti da se takve stvari rade preko nas, da se našim imenom netko koristi, a da mi to nismo prethodno odobrili. - kazao je Cetinić.

Naglasio je kako Igor Legaz, nakon što je mimo znanja KLGB Ivice Roka uputio priopćenje, više neće biti njihov vanjski suradnik.

- Neće, neće poslije ovakvih stvari, on više neće biti naš vanjski suradnik. Mi nemamo tolerancije za ovakve stvari. Ne damo da se s nama manipulira i ovo je zapravo jasna poruka svima da ne pokušavaju s nama manipulirati, pa i onim u Vijeću koje će se sutra konstituirati. - rekao je Cetinić.

- Bila je ovo naša greška. Mi smo novi u politici, u svemu ovome, u komuniciranju s javnosti putem priopćenja, nemamo iskustva i nadam se da se ovakve greške više neće dogoditi, da toga više neće biti. Morate shvatiti da smo mi u svemu ovome novi. - kazao je Cetinić, uputivši ispriku budućoj vijećnici SJG Petri Marčinko nakon što ju je Legaz u priopćenju doveo u kontekst s izborom za predsjednicu Gradskog vijeća.

- Ovim putem se zaista ispričavamo vijećnici SJG Petri Marčinko, ali kažem vam još jednom, priopćenje je poslano bez našeg znanja. Nakon priopćenja koje je izašlo jučer bez našeg znanja od jučer do danas odgovorio sam na stotine poziva, evo i danas opet moram odgovarati, ali ovo se zaista dogodilo bez našeg znanja i mi smo odgovorni. - rekao je Ivan Cetinić, buduči vijećnik KLGB Ivice Roka.

Zašto je uputio priopćenje mimo znanja Roka i Cetinića, pokušali smo doznati od samog Legaza, no brojevi na kojega smo ga zvali nisu u funkciji.