Nedjelja, 28 Svibanj 2023 11:14

Knežić uz Dan Općine Dubrovačko primorje najavio početak radova na izgradnji vodovoda u Dolima

Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić Foto: Mihael Barišić / CROPIX

Navest ću neke projekte na kojima radimo, cesta kroz Dole od križanja na magistrali do Zadužbine Mihanović, cesta kroz naselje Banići gdje je izvlaštenje u tijeku, ishodovana je građevinska dozvola za cestu Doli - Sestrice, a tu je i izgradnja dijela ceste u Poslovnoj zoni Banići u suradnji s Ministarstvom graditeljstva. Ishođena je građevinska dozvola za novu cestu koja će spajati buduću benzinsku postaju, trgovinu i vatrogasni dom, a osigurana su sredstva za izgradnju vodovoda naselja Doli, a u suradnji Vodovoda Dubrovnik i Hrvatskih voda te je tako u pripremi dokumentacija za natječaj za izbor izvođača radova. - pobrojao je projekte u Opšini Dubrovačko primorje načelnik Nikola Knežić na svečanoj sjednici uz Dan općine održanoj sinoć i Kneževu dvoru u Slanom.

- U tijeku je projektiranje novog Vatrogasnog doma i priprema za kandidiranje na EU fondove, odobrena su sredstva za projektiranje šetnice Slano - Ston u iznosu od milijun kuna iz EU fondova, postavljeno je dizalo za invalide za pristup moru na lokaciji Mrče, tu je i održavanje javne rasvjete, napravljen je projekt za prijelaz na LED rasvjetu zbog uštede te je izmijenjeno oko 70 posto svjetiljki i ostvarena ušteda od više od 30 posto... - nastavio je Knežić koji je zahvalio na podršci i Vladi te Županiji dubrovačko – neretvanskoj i brojnim državnim i županijskim tvrtkama.

dm