Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 21:36

Koncert DSO-a s mladim glazbenicima UŠ Luke Sorkočevića (četvrtak, 3. ožujka)

Arhivska fotografija Arhivska fotografija

Dubrovački simfonijski orkestar kao nositelj glazbenog programa u Dubrovniku potiče suradnje s odgojno-obrazovnim ustanovama s ciljem razvoja publike. Tako je dugogodišnja suradnja s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića odličan primjer rada s mladima i poticanja njihovog usavršavanja i nastupa. Prvi takav koncert ove godine održat će se u četvrtak, 3. ožujka u 20 sati u Revelinu.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupaju mladi glazbenici UŠ Luke Sorkočevića: Luka Šerić, tenor; Paula Ćatić, violina; Marta Ćatić, violina; Karmen Begić, violina; Ivana Đanić, violina; Elza Filipović, violončelo; Iva Nodilo-violončelo; Lovro Marković, violončelo; Marta Kekez, violončelo; Nevia Miloslavić, flauta i Ana Burić, flauta. Orkestrom, a tako i mladim solistima dirigirat će Slobodan Begić, ravnatelj škole.

Na programu će se naći birana djela klasične glazbe – W. A. Mozarta, C. de Bériota, J. Hatzea, J. Haydna i mnogi drugi.

Ulaz na koncert je besplatan, no ulaznice je potrebno rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 091 613 7314. Za sudjelovanje na koncertu potrebna je COVID potvrda.

DSO