Srijeda, 06 Veljača 2019 17:46

Konzervatori odobrili lift za invalide u gradskoj upravi

Konzervatori odobrili lift za invalide u gradskoj upravi Foto: DPP

Dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja apelirao je danas na na gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića, na konferenciji za novinare u povodu početka kampanje Sanitata „Želiš li se mijenjati za mjesto“, da se u zgradi gradske uprave izgradi lift za sobe s invaliditetom, ali i da se ostale institucije takvim osobama učine dostupnijima. Kao loš primjer naveo je zgradu u kojoj se nalaze Upravni poslovi Policijske uprave dubrovačke- neretvanske u kojoj se izdaju osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole.

- Čitao sam da će se gradska uprava potruditi i naći rješenje da u svojoj zgradi izgradi lift za osobe s invaliditetom kako bi i oni imali mogućnost pristupa uredu gradonačelnika. Ovo je ujedno i poziv ostalim institucijama da naprave slično. Možda nije tema, ali naglasio bih da su prostori Prometne policije u kojoj se izdaju i osobne iskaznice neprilagođeni osobama s invaliditetom, Mislim da to nije pitanje nikakvih troškova već pazimo li na takve stvari ili ne. Apeliram na gradonačelnika da se taj lift u zgradi gradske uprave napravi, da postane realnost u skoro vrijeme, ali i kod ostalih institucija, pogotovo onih javne namjene da objekte prilagode osobama s invaliditetom. To je samo pitanje dobre volje. - kazao je Španja.

Gradonačelnik Mato Franković mu je odgovorio kako će već idućeg tjedna biti raspisana javna nabava za izgradnju lifta za osobe s invaliditetom u zgradi gradske uprave.
- Evo jednu ekskluzivu, već idući tjedan bit će raspisana javna nabava za izgradnju lifta. Dobili smo suglasnost konzervatora, napravili smo projekt, idući tjedan kreće javna nabava i od sredine proljeća ćemo imati ugrađen lift za osobe s invaliditetom u gradskoj upravi. - najavio je gradonačelnik Franković.