Utorak, 15 Prosinac 2020 13:52

Kriza uzela danak, 41 radnik Luke Ploče ostaje bez posla

Kriza uzela danak, 41 radnik Luke Ploče ostaje bez posla Foto: luka-ploce.hr

U Luci Ploče otkaz će dobiti 41 radnik, korona kriza uzela je svoj danak. Naime, kako se navodi u priopćenju uprave Luke Ploče, okončan je „postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju kolektivnog viška radnika”.

„Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za ukupno 41 radnika. Značajno smanjen obujam poslovanja uslijed gospodarskih i lokacijskih uvjeta (gašenje partnera iz BiH) te izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVID - 19, iziskuje smanjenje troškova poslovanja i provođenje organizacijskih promjena radi usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovne aktivnosti društva.” - navode u priopćenju iz Luke Ploče.

„Organizaciju društva i broj radnika potrebno je prilagoditi novim uvjetima, stoga je poslodavac prisiljen pristupiti racionalizaciji troškova i smanjenju broja izvršitelja kako bi stvorio uvjete za financijsku likvidnost daljnjeg poslovanja društva. Sa socijalnim partnerima i radnicima Uprava Luke Ploče d.d. komunicira redovno i konstruktivno. Zahvaljujući takvom pristupu osigurano je pozitivno ozračje i visoka razina suglasnosti u postupku otkazivanja ugovora o radu. Proces smanjenja broja radnika bit će okončan u roku od četiri mjeseca. Poslodavac je odlučio primijeniti stimulativni način obračuna otpremnina.” - piše još u priopćenju.

dm