Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 12:47

MALOLJETNIK MJESECIMA MALTRETIRAO STANOVNIKE DUBROVNIKA I ŽUPE VOŽNJOM BUČNOG MOTOCIKLA, POLICIJA GA UHITILA

Maloljetnik koji je mjesecima bukom, odnosno vožnjom motocikla s prepravljenim auspuhom maltretirao stanovnike Dubrovnika, poglavito Rijeke dubrovačke te stanovnike Župe dubrovačke, uhićen je protekli tjedan i nakon ispitivanja u policiji je pušten, a morat će se suočiti s nizom optužbi, između ostalih i zbog droge.

„Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su u večernjim satima u srijedu, 23. kolovoza, u mjestu Lozica, uočili motocikl bez registarske oznake na kojem se nalazio vozač i putnica. Iako su zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti motocikl, isti je nastavio vožnju čineći pri tom niz prometnih prekršaja, ali je sustignut i zaustavljen u mjestu Zaton. Prometnom kontrolom je utvrđeno kako motociklom, kojem je valjanost prometne dozvole istakla krajem 2020. godine upravlja maloljetnik koji nema položen vozački ispit za kategoriju vozila kojim je upravljao. Osim toga, kod maloljetnika je pronađena i manja količina marihuane.” - piše danas u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

Maloljetnik je odveden u prostorije policije, gdje je, uz prisustvo majke, testiran na droge te je utvrđeno kako je pozitivan na prisutnost marihuane u organizmu. Također je utvrđeno kako je spomenuti maloljetnik tijekom posljednjih nekoliko mjeseci remetio noćni mir građana vozeći motocikl na kojem je napravio preinake u ispušnom sustavu (auspuhu) čime se tijekom vožnje stvara velika buka, a o čemu je policija zaprimila veći broj dojava građa s područja Dubrovnika, Mokošice, Župe dubrovačke i Rijeke dubrovačke.” - navodi policija.

„Zbog niza počinjenih prometnih prekršaja, odnosno zbog nepostupanja po znakovima policije, nepostupanja po prometnim znakovima, nepropisnog pretjecanja, vožnje nepropisnom brzinom, zbog nekretanja sredinom kolničke trake, vožnje bez upisane položene kategorije u vozačku dozvolu, vožnje neregistriranog motornog vozila i bez valjane prometne dozvole, kao i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv spomenutog maloljetnika slijedi optužni prijedlog.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

dpp