Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 11:49

Ministrica Divjak posjetila OŠ Ivana Gundulića

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je danas Osnovnu školu Ivana Gundulića povodom prvih mjesec dana eksperimentalnog programa Škola za život.

Ministrica Divjak ovom prigodom susrela se s ravnateljicom škole Vedranom Elez, učiteljima i učenicima. 
- Zadovoljstvo mi je vidjeti dječja radosna lica. Ova Škola za život znači ta nasmijana lica. Kad ste u školi jako je važno da idete radosno u školu, ali i doma iz škole. Dakle, da je ta škola dio jednog važnog perioda u vašem djetinjstvu, koja će vas opskrbiti ne samo znanjima nego kad se jednom osvrnete na svoje školovanje da znate da vas je dobro opskrbila za život. - rekla je Divjak.

- Nije samo potrebno znati koji je glavni grad Poljske, nego da znate kako ćete pristupiti problemu, kako ga riješiti. I to ne samo sami nego s drugima, u smislu suradnje. - kazala je učenicima ministrica Blaženka Divjak.

Učenicima se obratila i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je rekla da "Grad Dubrovnik ima veliku obavezu poboljšati obrazovanje te da na tome vrijedno radi kao bi učenicima omogućili bolji standard školovanja".

Nakon priredbe te obilaska učenika prvog razreda, ministrica Divjak održala je sastanak s mentorima i učiteljima s kojima je razgovarala o izazovima i iskustvima prvih mjesec dana provedbe eksperimentalnog programa.

V.Salvia